Preskočite na glavni sadržaj

Praizvedba Rektorovom nagradom nagrađene glazbene komedije '#Priležnici'

Praizvedba glazbene komedije '#Priležnici' održat će se u četvrtak, 4. srpnja, u Zagrebačkom gradskom kazalištu 'Komedija', s početkom u 19,30 sati. '#Priležnici' su u tim okupili preko 70 studenata; od dramskih izvođača, opernih pjevača, zbora i orkestra. Ulaz će biti slobodan!
vrijeme: 04.07.2019. 19,30 h
mjesto: Zagreb; Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, Kaptol 9
url: https://www.facebook.com/events/451998862024601/
Glazbena komedija #Priležnici predstavlja šestero grandioznih ikona operne tradicije: Violettu Valery, Evgenija Onjegina, Don Giovannija, Dorabellu, Carmen i Figara, spaja njihove priče i odvodi ih u svijet kušnji suvremenoga hedonizma.

 

Riječ je o projektu za koji je pet studentica dobilo Rektorovu nagradu za 2019. godinu. Dramaturginja, autorica libreta i redateljica projekta je Dorotea Šušak, studentica Akademije dramske umjetnosti. Studentica Muzičke akademije Linda Uran protagonistica je, ali i skladateljica cjelokupnoga djela. Rad na #Priležnicama ujedno je i njezin diplomski rad, baš kao i kostimografkinji na projektu, studentici Tehnološko-tekstilnoga fakulteta Petri Anić Božić. Scenografiju potpisuje Laura Brcković, videoanimacija djelo je Lucije Oroz, a za produkciju i koreografiju zadužen je Bojan Valentić. Barbara Kajin, tek diplomirana maestra dirigirat će #Priležnike.

 

Budući da je riječ o suradnji studenata različitih fakulteta, #Priležnici predstavljaju značajno djelo na razini cjelokupne akademske zajednice.

 

Također, osim praizvedbe u četvrtak, #Priležnici će na scenu Zagrebačkog gradskog kazališta „Komedija“ stupiti i dan nakon, u petak, 5. srpnja 2019.