Preskočite na glavni sadržaj

KineDok 2019 u Križevcima

KineDok 2019 u dvorište Galerije K2 u Križevcima donosi 10 dugometražnih dokumentaraca, a među njima su festivalske uspješnice, kao i lokalni hitovi iz Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Norveške, Bugarske i Hrvatske.
vrijeme: 02.07.2019.
mjesto: Križevci; Dvorište Galerije K2
url: https://www.facebook.com/KineDok/
 

KineDok je zajednički projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju kreativnih dokumentaraca. Održava se na često netipičnim lokacijama prikladnim za filmske projekcije. Cilj KineDoka je zainteresirati širu publiku za dokumentarni film, predstaviti autore i njihove filmove publici te razviti dijalog o društveno važnim temama.


KineDok - Mečiar: Žudnja za moći


Projekcija

Utorak, 2. srpnja u 21 h

Dvorište Galerije K2

 

Intimna priča o društvu u krizi i političkoj korupciji

Priča o političkoj korupciji, otmici i organiziranom kriminalu, dokumentarac govori o nevjerojatnom usponu Vladimira Mečiara, prvog slovačkog demokratski izabranog premijera nakon 40 godina totalitarne komunističke vladavine. Redateljica Tereza Nvotova istkala je zastrašujuće intimnu priču o društvu u krizi uz pomoć starih kućnih snimaka sebe i svojih prijatelja u djetinjstvu, oponašajući Mečiarovu nesmiljenu uporabu propagande i zastrašivanja za postizanje i zadržavanje moći.

 

Vrijeme: 90

Redatelj: Tereza Nvotová

Jezik: slovački

Godina: 2018

Zemlja: Slovačka

Producent: Zuzana Mistríková, Ľubica Orechovská

Produkcija: PubRes

Distribucija: Asociace českých filmových klubů