Preskočite na glavni sadržaj

2. Croatia International Choir Festival

Drugo izdanje Croatia International Choir Festivala u Zagrebu održat će se od 2. do 5. srpnja 2019. Na Festivalu će sudjelovati zborovi iz Zagreba, Rijeke, te iz Bosne i Hercegovine, SAD-a, Kanade i Australije. Sva događanja su besplatna!!
vrijeme: 02.07.2019.
mjesto: Zagreb

Najava je ujedno poziv za sudjelovanje na besplatnim koncertima i seminaru za sve profesore glazbe, dirigente i zainteresirane glazbenike.

Program festivala počinje dolaskom zborova u Zagreb 02.07.2019.

Već sljedeći dan u srijedu *03.07. zborovi održavaju samostalne koncerte u  zagrebačkoj Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici gdje će izvoditi svoj program.

U Bazilici Presvetog Srca Isusova održat će se koncert u 17 sati gdje će nastupiti – Boston City Singers i Choir Southland, a u 20 sati možete poslušati „Chorale“ from the BC Boys Choir, Vancouver Island Choir i muški vokalni ansambl „Iosephus.“

U četvrtak, 04.07. održat će se revijalni večernji koncert u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, s početkom u 20:00 sati.

Tijekom večeri izmjenjivat će se vrhunski ansambli iz cijelog svijeta koji s nestrpljenjem iščekuju nastupiti pred zagrebačkom publikom.Vidjet će te tako nastup naših dječaka iz zbora BoysVoice, Trisagion i MVA Iosephus također iz Hrvatske, VA Arabeske iz susjedne nam BiH, Boston City Singers iz Amerike, kao i tri zbora iz Kanade – A Cappella Plus, „Chorale“ from the BC Boys Choir, Vancouver Island Choir te Southland zbor iz Australije.

Važno je napomenuti kako je ulaz na sve koncert slobodan, dok je za Gala koncert 04. srpnja potrebno zatražiti besplatne pozivnice koje se mogu dobiti na mail adresi info@mozartine.hr.

Istog tog dana u popodnevnim satima između *15 – 16.30 sati na Muzičkoj akademiji održat će se i seminar za sudionike Festivala koji će voditi prof. Robert Homen na engleskom jeziku zbog puno stranih sudionika, te pozivamo sve zainteresirane voditelje ansambala, dirigente, profesore glazbe i slično da pošalju zahtjev za sudjelovanje na ovom iznimnom seminaru o vokalnoj tehnici, koji je za sve sudionike besplatan.

Za vrijeme svog boravka u Zagrebu sudionici Festivala će imati prilike upoznati grad i njegovu povijest i kulturu kroz organizirano razgledavanje.

Croatia International Choir Festival ove godine doživljava svoje drugo izdanje, a zamišljen je kao godišnje događanje koje će ugostiti zborove iz Europe i svijeta.

Izvor: www.hamar-media.hr