Preskočite na glavni sadržaj

Asim Hebib - Retrospektiva u 'Mimari'

Muzej Mimara u Zagrebu najavljuje retrospektivnu izložbu dubrovačkog umjetnika Asima Hebiba. Otvorenje izložbe održat će se 4. srpnja u 19 sati, a postav izložbe bit će moguće pogledati do 25. kolovoza 2019.
vrijeme: 04.07.2019.
mjesto: Zagreb, Muzej Mimara
url: http://www.mimara.hr/
 
Autorsko stvaralaštvo dubrovačkog umjetnika Asima Hebiba (rođen 1940.) traje duže od pola stoljeća a prepoznatljivo je po jedinstvenom rukopisu autora koji stvara posve modene skulpture na granici između figurativnog i apstraktnog , pune jačine i životnog naboja, lirskog osjećaja, fino ispoliranih površina potpunog savršenstva kompaktne forme. Autor je ostvario mnoge cikluse skulptura prvenstveno u kamenu i mramoru a preferira kvarcni kamen iz dubrovačkog kraja. Osim kamena u kojemu se najviše izražava umjetnik stvara i u drvetu, gipsu, terakoti i bronci.

Retrospektiva obuhvaća skulpture iz najranijeg razdoblja stvaralaštva, iz mladosti potom tematske cikluse iz kasnijih te poslijednjeg razdoblja djelovanja rađene od bračkog kamena,mramora te jedinstvenog materijala kvarcnog kristalnog kamena.Na retrospektivi će biti posebno istaknuti suvremeni kiparski ciklusi organskih formi u kvarcom žalu koji su obilježili autorsko stvaralaštvo, a tom jedinstvenom materijalu autor ostaje vjeran sve do danas stvarajući suvremenu kristalnu poeziju u kamenu.

Opširnije:
http://www.mimara.hr/