Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren 13. Sajam dječje knjige u Šibeniku

Još jednu godinu u nizu, za vrijeme održavanja Međunarodnog dječjeg festivala, bogati program Sajma dječje knjige svoj dom pronašao je u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić. Ovogodišnji Sajam okupio je više od 15 nakladnika s oko tisuću književnih naslova.
vrijeme: 17.06.2019.
mjesto: Šibenik; Gradska knjižnica Juraj Šižgorić
url: http://mdf-sibenik.com/index.php/13-sajam-djecje-knjige/
 

Ovogodišnjem otvaranju, između ostalih, prisustovali su Miro i Mladena Gavran, Pero Mioć i Pavle Roca, ljudi koji su ostavili dubok i snažan trag na gotovo 60 godina staru manifestaciju posvećenu djeci.

 

Kako je Hrvatska turistička zajednica potpomogla 59. Međunarodni dječji festival, tako je i Ministarstvo kulture stalo iza 13. Sajma dječje knjige koji, smješten u Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić', donosi bogat program - od mogućnosti kupnje nekog od preko tisuću naslova preko čak tri izložbe do omiljene radionice Potraga za blagom te druženja i upoznavanja autora i njihovih radova.

 

'Ono što želim reći je da veoma uživamo u Šibeniku, jako volimo Šibenik i drago nam je da nam je dana mogućnost da knjiga ovdje dođe do izražaja. Moram reći da je ovo što radimo već 13 godina, od prve godine kad smo došli ovdje, ideja je bila da napravimo sajam knjige tamo gdje su djeca, sasvim logično da to radimo tamo gdje je dječji festival. Hvala ekipi što su nas prepoznali i što smo tu već 13 godina', kazao je prilikom otvorenja Kašmir Huseinović, dječji pisac i idejni začetnik Sajma dječje knjige.

 

Otvorenju Sajma prisustvovao je i ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku te prvi čovjek Festivala, Jakov Bilić, koji je, između ostalog, djeci poručio da čitaju knjige, a roditeljima da im osiguraju naslove za čitati.

 

Lijepa priča o knjigama i čitanju na 59. MDF-u proteže se kroz brojne festivalske sadržaje, a baš ove godine djeca će uživati u velikom broju predstava inspiriranih upravo književnim klasicima poput Vuka i sedam kozlića, Ivice i Marice, Pinocchija, večeras je, pak,  na rasporedu predstava nastala po motivima basni Jeana de La Fontainea u izvedbi mađarskog kazališta lutaka Vaskakas. Podsjetimo da je Festival i otvoren 15. lipnja predstavom nastalom prema djelu Rudyarda Kiplinga 'Knjiga o džungli'. 13. Sajam dječje knjige traje do 28. Lipnja, a u međuvremenu djecu očekuje pregršt zanimljivog programa i atraktivnih gostiju među kojima su svakako spisateljice za djecu Silvija Šesto i Vjekoslava Huljić. MDF