Preskočite na glavni sadržaj

Filmovi s hrvatskih festivala na Tvrđavi Barone u Šibeniku

Ovogodišnje, četvrto izdanje ljetnog kina u okviru programa Tvrđava kulture Šibenik do početka rujna prikazat će izbor filmova domaće i svjetske kinematografije u deset filmskih večeri, uz gostovanja redatelja, selektora, glumaca, filmskih kritičara.
vrijeme: 26.06.2019.
mjesto: Šibenik, Tvrđava Barone
url: https://tvrdjava-kulture.hr/

Projekt je nastao u suradnji s festivalima koji su u Hrvatskoj među najznačajnijim promotorima nezavisnog i umjetničkog filma, a filmove za njega birali su selektori zagrebačkog kina Europa te Zagreb, Motovun i Subversive Film Festivala.

Početak filmskog programa na Tvrđavi Barone obilježit će gostovanje direktora i producentice Zagreb Film Festivala, Borisa T. Matića i Lane Matić, voditelja zagrebačkog kina Europa, koji će s koordinatoricom programa Selmom Mehadžić izabrati filmove iz repertoara kina Europa, Zagreb Film Festivala te dječjeg festivala KinoKino.

Za srpanj je najavljena šibenska premijera najnovijeg filma slavnog talijanskog Oscarovca Paola Sorrentina, "Loro", koji je od kritičara proglašen dosad najrazuzdanijim Sorrentinovim uratkom To je priča o sviti biznismena i ambicioznih političara kojima je od 2006. do 2010. godine bio okružen medijski tajkun i talijanski premijer Silvio Berlusconi.

Osim filmova iz programa nadolazećeg 22. Motovun Film Festivala, koji će odabrati njegov selektor i filmski kritičar Jurica Pavičić, program tog istarskog festivala bit će predstavljen i kroz projekciju "Srbenke". Film je dobitnik Doc Alliance iz Cannesa, a Šibeniku će ga predstaviti redatelj Nebojša Slijepčević.

Subversive Film Festival predstavit će se s filmom "Pepeo ljubavi", najnovijim ostvarenjem kultnog kineskog sineasta Jia Zhangke, vodeće figure šeste generacije kineskog filma.

Početkom kolovoza, unutar potprograma "S čim se bave šibenska dica?" održat će se projekcija filma "Teret" redatelja Ognjena Glavonića. Tog pobjednika prošlogodišnjeg izdanja ZFF-a predstavit će šibenski glumac Leon Lučev, koji u filmu utjelovljuje glavnog lika. (Hina)

Opširnije:
https://tvrdjava-kulture.hr/