Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Stopping Rockets' Tigar teatra u Japanu

Premijerna izvedba predstave 'Stopping Rockets' Tigar teatra održat će se u Kawasaki centru u Tokyu, Japan, u petak 14. lipnja 2019.
vrijeme: 14.06.2019.
mjesto: Tokyo, Kawasaki Art Centre
url: http://www.tigarteatar.hr

Stopping Rockets je kazališni projekt nastao u koprodukciji zagrebačkog Tigar teatra i kompanije ma iz Tokija. Inspiriran temom putovanja, susreta različitih kultura i prepoznavanja, u projekt su se uključili hrvatski i japanski umjetnici i razvili vlastiti sustav izražavanja - kroz ples i pokret, lutkarstvo, kazalište sjena te dijaloge na japanskom, hrvatskom, i japansko-hrvatskom.

Stopping Rockets također je društveno svjestan i osviješten projekt koji kroz komiku i ozbiljnost svoju malu i mladu publiku uči da je znatiželja možda najveći okidač za uspostavljanje dugotrajnih prijateljstava.

Stopping Rockets svoju publiku uvodi u priču o različitosti kroz igru te zajedničku izgradnju scene i rekvizite. Između 14. i 16. lipnja 2019. zakazano je sedam izvedbi u tokijskom Kawasaki Art Centreu, a članovi Tigar teatra, Leo Vukelić, Lidija Kraljić i Vjera Vidov održat će radionice iz scenografije i modeliranja, klaunerije i lutkarstva u trajajnju od tri sata.

Glavni partneri na projektu su Tigar teatar i kompanija ma, a projekt ne bi bio moguć bez sudjelovanja Kazališta Virovitica, Kazališta lutaka Zadar te Kawasaki Art Centra kao koproducenata.
Projekt su financijski podržali Ministarstvo kulture RH, Zaklada Kultura Nova te Zaklada Performing Arts Japan.

Redatelj: Kenjiro Otani
Dramaturginja: Anja Pletikosa
Scenografija, kostimi i oblikovanje svjetla: Leo Vukelić

Izvode: Lidija Kraljić, Eriko Otani, Ryo Harada, Leo Vukelić, Yoko Moriyama, Vjera Vidov.

https://www.facebook.com/Tigar-teatar-178670485873194/