Preskočite na glavni sadržaj

4. festival inkluzivne scene u inkluzivnom prostoru HKD-a na Sušaku

Festival je projekt kojim Plesna grupa Magija, čiji su plesači članovi Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, u suradnji s plesnim umjetnicama Gordanom Svetopetrić i Sanjom Josipović, nastavlja svoj rad u polju inkluzije osoba s invaliditetom u suvremenom plesu i izvedbenoj umjetnosti.
vrijeme: 10.06.2019.
mjesto: Rijeka; HKD na Sušaku, Strossmayerova 1
url: https://www.facebook.com/Plesna-grupa-Magija-Dance-Collective-Magija-1400330116882922/
Prvi dan festivala, 10. lipnja, u Zajcu pleše 5. ansambl s predstavom „Potomci, divovi, bogovi“. 5. ansambl partnerski je projekt Grada Rijeke, HNK Ivana pl. Zajca, Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka te Udruge osoba s Down sindromom - Rijeka 21, a dio je i velikog projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, programskog pravca Kuhinja.

 

Drugi i treći dan festival seli u HKD na Sušaku, gdje se 13. lipnja može pogledati premijera plesne predstave „One at a Time“. Koreograf Alessanadar Schiattarella kroz trodnevnu radionicu surađuje s plesačima iz Švicarske i dvije plesačice iz plesne grupe Magija te je nanovo koreografirao predstavu koja će, uz Festival inkluzivne scene, svoju premijeru imati i na 36. Tjednu suvremenog plesa u Zagrebu.

 

U sklopu posljednjeg dana, 14. lipnja, održat će se prezentacija „Uhvati film“ festivala s četiri kratka plesna filma,  predstava „Lemia“ IMRC Inkluzivnog kolektiva za istraživanje pokreta iz Zagreba, Plesna grupa Magija nastupit će s kratkom prezentacijom dueta u nastajanju „Moja druga“  koreografkinje Gordane Svetopetrić, a kao dio prezentacije radova mladih koreografa vidjet ćemo predstavu Anike Cetine iz Rijeke „Otvori, poravnaj; zatvori!“. Festival zatvaraju koreografija „Što želimo?“ Tamare Bračun iz Rijeke i suvremena plesna predstava „Bijeg“ Udruge gluhih i nagluhih osoba PGŽ Rijeka.

 

Ulaz na prvi dan festivala u HNK Ivana pl. Zajca moguć je uz propusnice koje su dostupne na blagajni kazališta. Ulaz na drugi dan festivala je 50 kn, za treći dan potrebno je izdvojiti 30 kn, a karte su u prodaji na www.mojekarte.hr, u caffe baru Nad Urom, Dallas Recordsu, Foto Reviji, KD Kostreni i sat vremena prije izvedbe u HKD-u. Mogućnost popusta imaju umirovljenici, osobe s invaliditetom, učenici plesnih škola, članovi UPUH-a te grupe od 10 osoba i više.
 

Raspored festivala:

 

 

1. večer festivala, 10. 6. 2019. s početkom u 19:30 h, HNK Ivan pl. Zajc: 'Peti Ansambl' (Rijeka) s koreografijom 'Potomci, divovi, bogovi'

2. večer festivala, 13. 6. 2019. s početkom u 19:30 h, HKD na Sušaku: 'BewegGrund, Alessandro Schiattarella (Švicarska) s koreografijom 'One at a time'

3. večer festivala, 14. 6. 2019., HKD na Sušaku:

19:00 h – prezentacija filma 'Ples je život' – Uhvati Film

20 h – 'Lemia' – Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta (IMRC) iz Zagreba

20:15 h – 'Moja druga' – Plesna grupa 'Magija' / Gordana Svetopetrić

20:30 h – prezentacija radova mladih koreografa

'Otvori, poravnaj; zatvori!' – Plesna grupa 'Magija' / Anika Cetina

20:45 h –  'Što želimo?'  – Plesna grupa 'Magija' / Tamara Bračun

20:55 h – 'Bijeg' – Udruga gluhih i nagluhih osoba PGŽ Rijeka  / Ivona Križić

21:00 h  – Razgovor s umjetnicima i publikom / Iva Nerina Sibila