Preskočite na glavni sadržaj

18. Jadranski književni susreti: 'Crikveničko sunce' Miri Gavranu

Na središnjoj svečanosti tradicionalne trodnevne manifestacije 18. Jadranskih književnih susreta, održanoj u subotu u Crikvenici, ovogodišnja književna nagrada 'Crikveničko sunce' uručena je Miri Gavranu.
vrijeme: 08.06.2019.
mjesto: Crikvenica
url: https://www.knjiznica-crikvenica.hr/
Gavran je jedan od najplodnijih i najprevođenijih hrvatskih pisaca, dramatičar, romanopisac, pripovjedač i pisac za mlade, a nagradu mu je uručio predsjednik Gradskog vijeća Crikvenice Josip Friš.


Autori -  pisci, književnici i pjesnici, tom su prigodom čitali ulomke iz svojih knjiga i zbirki pjesama. Uz Gavrana su tako nastupili i Ljerka Car Matutinović, Julijana Matanović, Pavao Pavličić, Anela Borčić, Julijana Plenča i Ljerka Toth Naumova.


Jadranske književne susrete utemeljila je poznata hrvatska poetesa, prozaistica i prevoditeljica, Crikveničanka, Ljerka Car Matutinović, koja od 2002. godine redovito i organizira program i nastupa na toj manifestaciji.


Domaćini ovogodišnjih 18. Jadranskih književnih susreta su Gradska knjižnica Crikvenica i Društvo hrvatskih književnika Zagreb, a pokrovitelj je Grad Crikvenica. (Hina)