predavanje, tribina, koncert

Viviana Sofronitsky u HGZ-u


vrijeme: 20.04.2017.
mjesto: Zagreb, HGZ (mala dvorana), Gundulićeva 6

Viviana Sofronitsky u Zagrebu će se predstaviti programom “Omiljeni klaviri slavnih skladatelja”, 20. travnja u Hrvatskom glazbenom zavodu.  

Viviana Sofronitsky nastupa s dva, tri, četiri ili pet klavira na pozornici. Njezina publika ima priliku upoznati glazbu koja se izvodi na njenim novim klavira, snažne i bogate kao u  vrijeme kada su inspirirali mlade klasične i romantične skladatelje da napišu svoja remek-djela. Chopin na svom omiljenom Pleyel klaviru, Mozart na njegovim Walter i Stein klavirima, Schubert na Grafu ili Liszt na Boisselotu daju čitav spektar boja i utisaka koji glazbu čine živom. Klaviri Viviane Sofronitsky su novo izgrađeni, “klonovi” poznatih instrumenata slavnih skladatelja, proizvedenih od strane najplodnijeg svjetskog graditelja, Paul McNultya.

U Zagrebu će se predstaviti programom “Omiljeni klaviri slavnih skladatelja”, na kojem će Viviana Sofronitsky izvoditi djela C. P. E. Bacha, W. A. Mozarta, L. van Beethovena, F. Schuberta, F. Chopina i F. Liszta na kopijama klavira J. A. Steina, A. Waltera, C. Grafa, J. Pleyela i Boisselota.

Koncertu će prethoditi predavanje Paula McNultyija i Viviane Sofronitsky o samim instrumentima, njihovoj prošlosti i razvoju zvuka kroz desetljeća, na kojem će svi zainteresirani moći pregledati instrumente.

Ovo je do sad neviđeni klavirski spektakl koji je jedinstvena prilika za čuti i vidjeti instrumente Paula McNultyija, najboljeg graditelja fortepijana na svijetu!

Raspored događanja:

Četvrtak, 20. travnja 2017.
Hrvatski glazbeni zavod, Zagreb

18:00 - Predavanje Paula McNultyija i Viviane Sofronitsky uz razgled instrumenata

Ulaz na predavanje je besplatan svim zainteresiranima

20:00 - Koncert Viviane Sofronitsky s programom “Omiljeni klaviri slavnih skladatelja”, koji uključuju nastup na pet različitih instrumenata izrade Paula McNultyija

Organizatori: Umjetnička organizacija Cristoforium, Muzička akademija U Zagrebu i Hrvatski glazbeni zavod.

https://www.facebook.com/cristoforium/
 

(D.H.F., 20.04.2017)