Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen program 4. Filmske RUNDE u Osijeku

Na četvrtoj Filmskoj RUNDI, koja se od 31. svibnja i 1. lipnja ove godine održava u osječkom Kazamatu, prikazat će se niz domaćih kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova u sklopu dva programa - Festivalske i Studentske RUNDE, izvijestili su u utorak organizatori.
vrijeme: 31.05.2019.
mjesto: Osijek; Kazamat
url: http://www.filmskarunda.com/
Glavni program ovogodišnje revije hrvatskih kratkih filmova sastavljen je od dva dijela - Filmske i Studentske RUNDE, priopćili su organizatori dodavši kako će se u sklopu Festivalske RUNDE prikazati nagrađivani kratkometražni filmovi domaćih autora.

 

Među njima su dokumentarni film "3. rujna 2015.", redateljice Sare Jurinčić, igrani filmovi "Trešnje" redateljice Dubravke Turić i "Nitko nije savršen" Barbare Vekarić te animirani film "Biciklisti", redatelja Veljka Popovića.

 

U selekciji nagrađivanih studentskih filmova - Studentskoj RUNDI, prikazat će se radovi studenata režije igranog, animiranog i dokumentarnog filma.

 

Na programu su dokumentarci "Mjesto odakle vam pišem" pisma redateljice Nikoline Bogdanović te "Kol'ko god nas noge nose", redateljice Renate Lučić, igrani filmovi "Bila soba" redatelja Mladena Stanića i "Sovjetski psi" redateljice Nikice Zdunić te animirani film "Osmijeh" redateljice Matee Kovač.

 

Na Filmskoj će se RUNDI održati i popratni program na temu montaže, a prikazat će se i osam filmova polaznika Škole dokumentarnog filma RESTART.

 

"Program Fokus RUNDA: MONTAŽA čine hrvatski kratkometražni filmovi u zadnjih 30-ak godina, kojima se pokušava prikazati presjek montažnih postupaka po raznim rodovima te utvrditi razne autorske pristupe montaži s ciljem pronalaska autentičnog filmskog izričaja", istaknuo je izbornik programa Vedran Šuvar, stoji u priopćenju.

 

Uoči festivala, u Osijeku će se održati i radionica autorskog filma i montaže "Kö - MôNT – Låž" koja će se baviti filmskom montažom, a cilj je radionice filmom interpretirati osobni način viđenja svijeta oko sebe. Nakon radionice snimit će se kratki film koji će se premijerno prikazati na RUNDI u subotu 1. lipnja.

 

Nakon projekcija, u petak i subotu održat će se glazbeni program uz DJ-eve, a ulaz na sve projekcije je besplatan. (Hina)