Preskočite na glavni sadržaj

Diplomska predstava 35. generacije škole glume Ri Teatra

U subotu, 1. lipnja, te u nedjelju, 2. lipnja, u 21 sat, u Kulturnom centru Kalvarija bit će izvedena diplomska predstava 35. generacije škole glume znakovitog naziva 'Euro s onoga svijeta'.
vrijeme: 01.06.2019. 21 h
mjesto: Rijeka, Kulturni centar Kalvarija, Kalvarija 8
url: http://www.ri-teatar.hr/
 

Predstava je nastala tijekom dvomjesečnih proba. Metodom grupne improvizacije na određenu temu, mjesto radnje ili čak i samu ideju su, uz pomoć redatelja Bojana Lakoša i asistenciju Nikoline Blažok i Hrvoja Tomečića, polaznici smišljali na samoj sceni.

 

Naša priča ne prati niti jednog lika niti jednu “veliku” temu već jednu, običnu novčanicu. Što bi sve mogla reći novčanica od 10 eura da može pričati? Gdje je sve u razdoblju od 5 godina bila “naša novčanica”? Kome je pomogla, a kome donijela nevolju? Je li novčanica čarobna? To su sve pitanja na koja ćete dobiti odgovor u ovoj predstavi.

 

Polaznici škole glume su se pokazali prilično vješti i u stvaranju teksta, dramaturškoj obradi, a neki od njih igraju i po 2,3 različita lika.

 

Ovom predstavom ujedno završava 35. generacija škole glume Ri Teatra, koja je tijekom protekla 4 mjeseca u vikend radionicama uvježbavala razne glumačke tehnike, te se pripremala za nastavak rada na predstavama u Ri Teatru.

 

U predstavi sudjeluju: David Rerečić, Dino Drokan, Luka Mikac, Grga Hrvatin, Leonard Ljubez, Antonio Morić, Roko Bilen, Mirna Baničević, Andreja Brozović, Sara Iva Smajo, Dorotea Vučak, Matija Barac, Daniel Paškvan, Iris Zubović I Klara Peranić.