Preskočite na glavni sadržaj

Film 'Nebeska tema' o Vladi Divljanu 11. lipnja u Lisinskom

Film 'Nebeska tema' o velikanu regionalne glazbene scene Vladi Divljanu bit će premijerno prikazan u Hrvatskoj 11. lipnja u Velikoj dvorani 'Vatroslav Lisinski' od 20 sati, priopćila je u ponedjeljak produkcijska kuća United media.
vrijeme: 11.06.2019.
mjesto: Zagreb; Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr
"Vlada Divljan je jako volio Zagreb i Zagreb voli Divljana. Naši zagrebački prijatelji odigrali su važnu ulogu u tome da se ovaj film dogodi", izjavio je redatelj i scenarist filma Mladen Matičević, naglasivši da je sretan što će s ekipom 11. lipnja zagrebačkoj publici predstaviti "Nebesku temu".


"Ekipa filma, sudionici i ja predstavit ćemo im se u velikoj dvorani Lisinskog. S velikom radošću očekujem taj susret", istaknuo je Matičević.


Film "Nebeska tema" se, nakon premijere 10. svibnja u Sava centru, te 22. svibnja u Novom Sadu, trenutno prikazuje u kinima diljem Srbije.


"Nebeska tema", scenarista i reditelja Mladena Matičevića, dugometražni je dokumentarac s elementima igranog filma, a kao sudionici se pojavljuju najznačajniji autori s prostora bivše Jugoslavije, koji su specijalno za tu prigodu snimili i u filmu izvode nove verzije pjesama Vlade Divljana.


U filmu sudjeluju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeschi, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Ida Prester, Svetlana Đolović, Siniša Škarica, Slobodan Konjović, Ana Đurić Konstrakta, Ana Radonjić Zoe Kida, Dubravka Marković, članovi bendova Minilinija, Ljetno Kino Big Band i Old Stars Band.


"Nebeska tema" je snimana na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. (Hina)