Preskočite na glavni sadržaj

Mužek & Trio u nedjelju u Lisinskom

Istaknuti tenor Tomislav Mužek nastupit će u nedjelju 26. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u pratnji Miroslava Lesića na gitari, Tomislava Modrića na glasoviru i Mladena Kosovca na harmonici i klarinetu, na koncertu na kojemu će 'Mužek & Trio' uz specijalne goste izvoditi spoj talijanskih kancona, klasike i hitova Erica Claptona, Stinga i Arsena Dedića.
vrijeme: 26.05.2019.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr

"Proslavljeni hrvatski tenor svjetskoga glasa poslije nastupa na opernim pozornicama milanske Scale, Bayreutha, Drezdena, Pariza,  Beča, Berlina, Firenze i Tokija dolazi u Lisinski s neočekivanim repertoarom. Sve, samo ne opera!", stoji u najavi.

Trio nacionalnog opernog prvaka čine vrhunski glazbenici, gitarist, skladatelj, producent, aranžer i tonski snimatelj Miroslav Lesić, višestruko nominiran i okrunjen nagradama Porin i Status, član HRT banda Nikše Bratoša i suradnik brojnih zvijezda domaće i inozemne pop/rock scene; Tomislav Modrić, pijanist, profesor klavira, producent, skladatelj i aranžer, višestruko nominiran za glazbenu nagradu Porin i kao dio producentskog tima dobitnik nagrade Golden rose u Luzernu 2007.godine; te Mladen Kosovec, harmonikaš i klarinetist, među ostalim i član ansambla Tango Appassionato, koji svoje slušatelje rado odvodi u čaroban svijet tanga, čardaša i romanse.

"Oni koji su ih već slušali znaju da mogu očekivati neobičan spoj talijanskih kancona i klasike s popularnim numerama koje umjetnici biraju po vlastitom ukusu. Bit će tu hitova Erica Claptona, Stinga, Arsena Dedića i drugih, ali i klasičnih izvedbi Chitarre Romane i drugih kancona, naravno, sve u posebnom aranžmanu ovih divnih glazbenika", ističe se u najavi.

U planu su i gosti koji će večer u Lisinskom uveličati i učiniti nezaboravnom, a biti će to solisti Ivan Gazibara na kontrabasu, Emil Gabrić na violini, te Kristijan Zorjan na perkusijama. Zatim gudački kvartet u sastavu Matej Milošev, Dean Melki, Luka Iveraci Jasmina Bojić, a uz njih na pozornicu Lisinskog popet će se i velika diva, prva dama hrvatske šlageristike, Gabi Novak.

Koncert je ujedno i promocija albuma snimljenog na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta početkom godine.

"Provjerite kako i što Tomislav Mužek pjeva kada nije pod paskom Zubina Mehte, Riccarda Mutija, Christiana Thielemanna, Gustava Dudamela i drugih velikih dirigenata s kojima je do sada radio. Uvjerite se da veliko pjevačko srce može jednako snažno kucati, a glas strastveno slaviti ljepotu glazbe s Mozartom, Wagnerom, Verdijem ili Puccinijem, kao i u novom umjetnikovu programu s Chaplinom, Claptonom, Stingom ili Arsenom", poručuju iz Lisinskog. (Hina)