Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje umjetničke knjige Ane Bilankov

Kulturno informativni centar (KIC) i Hamper studio Zagreb pozivaju na promociju nove monografije / umjetničke knjige 'Spaces, Stories, Geographies / Prostori, priče, geografije' Ane Bilankov, koja će se održati u utorak, 28. svibnja 2019 u 20 sati, u Kulturno informativnom centru (KIC) Zagreb.
vrijeme: 28.05.2019.
mjesto: Zagreb, KIC, Preradovićeva 5

Publikaciju će predstaviti autorica eseja i suurednica Leonida Kovač, dizajnerica, izdavač i suurednica Ivana Vučić, recenzent Tonko Maroević i autorica, urednica i suizdavač Ana Bilankov.

Prva sveobuhvatna monografija Ane Bilankov i istovremeno umjetnička knjiga strukturalno je zamišljena kao svojevrsni eksperimentalni film, ne-kronološki 'scenarij' njezinih konceptualnih umjetničkih djela nastalih u medijima fotografije, videa / eksperimentalnog filma, instalacije i teksta u posljednjih dvadeset godina. Strukturirana u deset poglavlja, knjiga postavlja niz pitanja na temu poetike / politike dislokacije, migracije, nomadizma, osobnog i kolektivnog sjećanja i konstrukcije identiteta u „među-prostorima“. Mnogi projekti nastali su u različitim geografskim kontekstima zahvaljujući više međunarodnih rezidencija u nekoliko europskih gradova, Moskvi i New Yorku, ili u oba autoričina 'doma', Zagrebu i Berlinu.

Knjiga sadrži bogat fotografski i video materijal kao i tekstove autorice, te dva teoretska eseja: "Neki budući film" teoretičarke umjetnosti Leonide Kovač i "Poezija i revolucija Ane Bilankov" filmskog kritičara i filozofa Marijana Krivaka. Dizajn potpisuju Ivana Vučić i Tom Jura Kaćunić iz Hamper studija.

U ovoj knjizi mogu se otkriti razne priče, nevidljive mape i tajne niti vodilje, satkane kao u snovima i nalik putovanjima. Može se tu naći i više relacija, prožimanja, «montažnih skokova» između osobnih i kolektivnih geografija, između prošlosti i budućnosti, sadašnjosti i sjećanja. (Iz «Umjesto predgovora» Ane Bilankov)

https://www.facebook.com/events/2318952918164088/