Preskočite na glavni sadržaj

Tiflološki muzej organizira edukaciju 'Muzej za sve'

Tiflološki muzej 12. i 13. lipnja 2019. organizira edukaciju 'Muzej za sve', s ciljem upoznavanja djelatnika u kulturi s teorijskim, ali i praktičnim znanjima koja su potrebna u radu s posjetiteljima s invaliditetom.
vrijeme: 12.06.2019.
mjesto: Zagreb
url: http://www.tifloloskimuzej.hr/

Programom je obuhvaćen širok raspon tema, od podizanja svijesti o potrebi prilagođenosti i pristupačnog muzeja do pravila koja vrijede u mijenjanju okruženja iz nepristupačnog u pristupačno, mogućnosti zvučnih opisa (audiodeskripcije) za slijepe osobe i njezine važnosti za upoznavanje muzejskih sadržaja, kao i značaja taktilne percepcije i njezine uloge kod posjetitelja.

U praktičnom dijelu edukacije polaznici će dobiti osnovna znanja kako postupiti pri susretu s posjetiteljem s invaliditetom te kako prilagoditi prostor i sadržaj postava izložbe, radionice i drugih programa.

Program edukacija vodit će dugogodišnji muzealci, stručni djelatnici Tiflološkog muzeja, edukacijski rehabilitatori (defektolozi) koji su osim temeljnih znanja na fakultetu stekli dodatna specijalistička znanja na mnogobrojnim usavršavanjima u inozemstvu.

Datum održavanja: 12. i 13. lipnja 2019. godine

Predavači:

- Nevenka Ćosić, viši kustos (Tiflološki muzej)
- Nina Sivec, viši kustos i viši dokumentarist (Tiflološki muzej)
- mr. sc. Željka Sušić, muzejski pedagog savjetnik (Tiflološki muzej)
- dr. sc. Morana Vouk, muzejski savjetnik (Tiflološki muzej)

Broj polaznika: najviše 20 polaznika

Kotizacija: 750 HRK

Prijave se primaju na mvouk(at)tifloloskimuzej.hr.