Preskočite na glavni sadržaj

Pogonova Jedinstvena vrtna zabava: Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band

Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva na već tradicionalno druženje u dvorištu Jedinstva. U večernjim satima, 1. lipnja, pod festivalskim šatorom Cirkorame pjevat će Zdenka Kovačićek uz pratnju Greenhouse Blues Banda.
vrijeme: 01.06.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb
url: https://www.facebook.com/PogonZagreb/
 

Ovogodišnja Jedinstvena vrtna zabava uključuje dnevni program radionica za djecu i odrasle te koncert i druženje u večernjim satima.  Svi programi na Jedinstvenoj vrtnoj zabavi su besplatni!

 

Zdenka Kovačićek započinje profesionalnu glazbenu karijeru već s 13 godina kao dio tinejdžerske senzacije Duo Hany. Nakon toga nastavlja solo pjevačku karijeru uspješno pokoravajući jazz i rock stil, surađujući s glazbenicima poput Miljenka Prohaske, Boška Petrovića, Vanje Liska te bendovima Nirvana, Bijelo Dugme i mnogim drugima. 1990tih zaokreće karijeru upuštanjem u pop vode i hitom "Žena za sva vremena" dobiva svoj neformalni nadimak. Paralelno s muzičkom karijerom bavi se i kazalištem nastupajući, između ostalih, u mjuziklima "Janice" i "Ella i Marylin".

 

Greenhouse Blues Band je osmeročlani vokalno-instrumentalni sastav koji već više od 10 godina djeluje širom Hrvatske i Slovenije. U tom razdoblju svirali su na većini blues i jazz festivala uz nebrojene samostalne nastupe na klupskoj sceni. Unatrag nekoliko godina rade i na autorskim skladbama koje odlično prihvaćaju publike svih generacija. Sastav čine Lovro Šicel-gitara i vokal, Jurica Hotko-klavijature, harp i vokal, Igor Flajhar-bas gitara i vokal, Kristian Orešić-bubnjevi, Zvonimir Bajević-truba, Antonio Geček-truba, Marin Ferketin-trombon i Oliver Ereš-saksofon.

 

Prije samog koncerta na vrtnom druženju pripremili smo radionicu žongliranja s Cirkoramom, radionicu proljetnih modela origamija na temu cirkusa s Makotom, radionicu "Theremin Postcard" s Radionom, te uzbudljivu Kulturpunktovu kviz-o-ramu. Također u sklopu zabave moći ćete posjetiti prodajnu izložbu učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

 

Jedinstvena vrtna zabava dio je projekta "Svi za Pogon - Pogon za sve!" sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.