Preskočite na glavni sadržaj

Obnova osječkog Trga Vatroslava Lisinskog i stare vojne pekare vjerojatno do kraja godine

Više od 60 milijuna kuna vrijedan projekt obnove Trga Vatroslava Lisinskog u osječkoj Tvrđi te obnova i prenamjena stare austrougarske vojne pekare u novi edukativni informativno-turistički centar mladih trebao bi biti dovršen do kraja godine, izvijestili su u petak predstavnici osječke Gradske uprave.
vrijeme: 17.05.2019.
mjesto: Osijek

Projekt je vrijedan 66 milijuna kuna, od čega je 52 milijuna nepovatno, rekao je nakon obilaska radova viši savjetnik Odsjeka za pripremu i provedbu programa i projekata Gradske uprave Krunoslav Plećaš. Dodao je da je sve u vrlo visokoj fazi dovršenosti te misli da će cijela investicija biti završena do kraja godine.

Projektant Bruno Rechner izvijestio je kako će zgrada budućeg informativno-turističkog centra, uz recepciju i hostel s 54 postelje, imati restoran sa 100 mjesta i kompletno uređenom kuhinjom te dvije dvorane za manje prezentacije.

Na drugom katu zgrade bit će edukativne radionice za umjetničke sadržaje, poput glazbenih i likovnih, a u potkrovlju će biti konferencijska dvorana sa 150 mjesta, gdje će se moći organizirati razni oblici seminara i predavanja, objasnio je Rechner.

Pročelnica Upravnog odjela za programe EU Kornelija Mlinarević ocijenila je kako će povijesna barokna gradska jezgra time dobiti nove sadržaje, ponajprije kulturno-turističke, a taj će prostor najviše biti usmjeren prema mladima, njihovoj edukacije i slobodnom vremenu te njihovu kreativnom stvaralaštvu.

"Partneri na koje računamo i s kojima već imamo određene dogovore o tome kako bismo mogli pridonijeti dinamici ovoga prostora su Akademija za umjetnost i kulturu, ostale sastavnice osječkoga Sveučilišta, poput Građevinskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, ali i onaj dio nevladinog sektora koji se bavi kreativnom industrijom i slobodnim vremenom mladih", istaknula je Mlinarević. (Hina)