Preskočite na glavni sadržaj

Glazbena večer uz Kristinu i Roberta Kolara

U sklopu ciklusa Komorni koncerti u 'Zajcu', u nedjelju, 19. svibnja u 19.30 sati, na programu riječkog HNK uslijedit će koncert Kristine Kolar i Roberta Kolara - 'Kolar i Kolar'. 
vrijeme: 19.05.2019.
mjesto: HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci
url: http://hnk-zajc.hr/

Supružnici i često partneri na sceni, koji su brojnu publiku početkom ove kazališne sezone zadivili zajedničkim nastupom u operi “Nikola Šubić Zrinjski” kao Zrinjski i njegova supruga Eva, nacionalna operna prvakinja, sopranistica Kristina Kolar i prvak riječke Opere, bariton Robert Kolar ovaj će komorni koncert, večer lieda začiniti, ne samo svojim pjevačkim talentom i umijećem, nego i svojom ljubavlju.

Izvest će dvadeset poznatih glazbenih skladbi lieda širokog tematskog spektra, što solo izvedbama, što u duetu. Na programu naći će se ponešto za svakoga, poput domaćih autora, Brune Bjelinskog, Jakova Hatzea, Jakova Gotovca, Blagoja Berse, Ivana pl. Zajca te ovom kraju omiljenog Ivana Matetića Ronjgova. Kolar i Kolar izvest će i duhovne skladbe poput “Pietà Signore” Alessandra Stradelle te skladbe poznatih skladatelja Schuberta, Donizettija i Dvořáka. Čut ćemo rasplesane melodije poput “El tra la la y el punteado” Enriquea Granadosa pa sve do melankolične “Když mne stará matka” Antonina Dvořáka.

Osim Nicolette Olivieri na klaviru, na koncertu će nastupiti i posebna gošća Ljerka Plesić Bjelinski, poznata koncertna pijanistica impresivne i duge karijere.

Opširnije:
http://hnk-zajc.hr/predstava/kolar-kolar/