Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski književnici nastupili na 16. međunarodnom Sajmu knjiga u Solunu

Od 9. do 12. svibnja hrvatski književnici nastupili su na 16. međunarodnom Sajmu knjiga u Solunu. Ove godine predstavljali su se mladi pjesnici Marija Dejanović, Maja Klarić, Dinko Kreho i Lara Mitraković, koji su čitali svoju poeziju i sudjelovali u panel diskusijama u redovnom programu Sajma te u programu manifestacije Young Writers Festival koja se također održava u okviru Sajma.
vrijeme: 09.05.2019.
mjesto: Grčka; Solun
url: http://www.sandorf.hr/
 

Organizator hrvatskog nastupa bio je Ivan Sršen, koji je sudjelovao i u programu predstavljanja zbirke kriminalističkih priča 'Balkanoir' pisaca iz sedam zemalja u regiji, te zajedno s grčkim partnerom, izdavačem Thraka iz Larise, predstavio projekt mreže književnih rezidencija  između Hrvatske, Grčke i Slovenije pod nazivom 'Odisejevo utočište - Ulysses' Shelter'. Pjesnikinja Lara Mitraković nakon solunskog sajma otputovala je na rezidenciju u glavni grad Tesalije Larisu, u sklopu projekta.

 

Hrvatski veleposlanik u Ateni g. Aleksandar Sunko otvorio je hrvatski program na sajmu prigodnim obraćanjem publici, a svi hrvatski sudionici odlično su prihvaćeni od grčke publike te već postoji zanimanje izdavača za objavljivanjem njihove poezije u prijevodu na grčki jezik.