najave

Boško Bošković: Residency Unlimited


vrijeme: 20.03.2017. 19,00
mjesto: Zagreb; Institut za suvremenu umjetnost, Trg kralja Tomislava 20

U ponedjeljak, 20. ožujka, u 19 sati, u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu, gostuje Boško Bošković, programski direktor Residency Unlimited.

Ove godine Institut za suvremenu umjetnost dodjeljuje Nagradu Radoslav Putar već 16. puta, a od prošle, 2015., dobitnici nagrade koji su ranije boravili u Headlands centru u Californiji i International Studio and Curatorial prorgramu u New Yorku, sada svoj rezidencijalni boravak koriste u Residency Unlimited u New Yorku, jednako kao i dobitnici ostalih 10 nagrada iz 10 različitih držva koje obuhvaća međunarodna mreža YVAA - Young Visual Artists Award.

Boško Bošković će publici predstaviti organizaciju i program Residency Unlimited iz New Yorka, program za međunarodne umjetnike i kustose, koji je domaćin dobitnicima Nagrade Radoslav Putar iz Hrvatske i dobitnicima ostalih 10 nagrada iz mreže YVAA – Young Visual Artists Awards.

Bošković će objasniti kako funkcionira rezidencijalni program u RU i kako je organizacija pozicionirana unutar sistema njujorške scene suvremene umjetnosti. Iskustva bivših dobitnika nagrade Radoslav Putar bit će također spomenuti u prezentaciji.

Boško Bošković je Programski Direktor Residency Unlimited, organizacije  koja realizira rezidencijalne programe za međunarodne umjetnike i kustose. Kustos je više izložbi, Interpreting Brooklyn (Sean Wang & Kai chun Chiang) Los Sures Museum, New York; States of Existence, Parse, New Orleans; Interpreting the Frame, Finski Muzej Fotografije, Helsinki; Monument – Movement, Centar za Fotografiju, New York;  Not so Distant Memory, Delaware Centar za suvremenu umjetnost & Nacionalni Centar za suvremenu umjetnost, St Petersburg, Rusija; Paint me Sculpturaly, Artopia Galerija, Milano; Future Perfect, Dazibao Centar za Umjetnost, Montreal; Power of the Brand, Muzej savremene umetnosti, Banja Luka.

Radio je u Felix Gonzalez-Torres Fondaciji na retrospektivnoj izložbi Specific Object Without Specific Form. Dok je bio ko-direktor Sean Kelly Galerije u New Yorku radio je sa umjetnicima kao što su Los Carpinteros, Ilya & Emilia Kabakov i Johan Grimonprez. Bošković je objavio niz tekstova za mnoge od spomenutih izložbi.

(M.K., 17.03.2017)