obavijest

Serija 'Počivali u miru' osvaja i američko tržište


vrijeme: 17.03.2017.
mjesto: SAD

Nakon što je britanska tvrtka Global Series Network otkupila licenciju za prikazivanje serije 'Počivali u miru', čiji je razvoj financirao HAVC, za područje Ujedinjenoga Kraljevstva, serija će se emitirati i na području Sjedinjenih Američkih Država.

Serija je razvijana u okviru HAVC-ovog natječaja za razvoj televizijskih djela. Prikazana je na HRT-u, a krajem 2015. godine i u Belgiji. Uz to serija Počivali u miru ujedno je i prva hrvatska televizijska serija otkupljena za prikazivanje na velikome britanskom tržištu. Naime, licenca za emitiranje dramske serije Počivali u miru otkupljena je od strane projekta 'Walter Presents'.
 
'Projekt Walter Presents pokrenut je kako bi predstavio ponajbolje dramske serije diljem cijeloga svijeta, a dramska serija Počivali u miru,, naša je prva hrvatska serija. Nadam se da će ova prodaja biti jedan od mnogih budućih poslovnih uspjeha domaće produkcije na inozemnome tržištu', izjavio je tada povodom sklapanja ugovora dramski urednik i jedan od kreatora projekta 'Walter Presents' Walter Iuzzolino. Projekt se od danas proširio i na televizijsko tržište SAD-a pod imenom 'Walter Presents USA'.
 
Počivali u miru hrvatska je dramska serija koja je s prikazivanjem krenula početkom siječnja 2013. godine. Tvorci serije su Dario Vince i Koraljka Meštrović. Proizvodnju je financirala Hrvatska radiotelevizija, produkciju potpisuje nezavisna produkcijska tvrtka Ring produkcija, režiju Goran Rukavina, Kristijan Milić i Goran Dukić, a kroz seriju je dosad prošlo više od 250 vrhunskih domaćih glumaca predvođenih stalnim likovima koje tumače Judita Franković i Dragan Despot.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 17.03.2017)

Tagovi: tv serijal