Preskočite na glavni sadržaj

Izložba: Grgur Akrap, 'Dvije sobe'

Izložba Grgura Akrapa pod nazivom 'Dvije sobe' otvara se u MSU galeriji u Zagrebu u srijedu, 15. svibnja 2019. u 19 sati. 
vrijeme: 15.05.2019.
mjesto: Zagreb, MSU galerija

U novoj generaciji umjetnika, koji su se opredijelili za slikarstvo kao područje djelovanja, Grgur Akrap i njegov opus nesumnjivo svojom vrijednošću i kvalitetom izričaja predstavljaju jednu od najzanimljivijih pojava.

Kroz predstavljanja na mnogobrojnim skupnim i samostalnim izložbama, Akrap se nametnuo likovnoj kritici i publici kao mladi daroviti umjetnik, o čemu govore i nagrade i priznanja koje je dosad primio za umjetnički rad.

Na prvoj samostalnoj izložbi Dvije sobe u MSU, a koja je zapravo nagrada Stručnog vijeća Muzeja suvremene umjetnosti na 51. zagrebačkom salonu, Akrap se predstavlja serijom novih radova nastalih kao rezultat dvogodišnjega slikarskog traganja.

Grgur Akrap rođen je 1988. u Zagrebu. Na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 2013. diplomirao je u klasi prof. Damira Sokića.
Član je HDLU-a od 2012., a HZSU-a od 2018. godine. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada, od kojih se posebno ističu nagrada za mladog umjetnika na 3. bijenalu slikarstva, nagrada MSU Zagrebuna 51. zagrebačkom salonu te Nagrada Iva Vraneković – umjetnik umjetnikuna 4. bijenalu slikarstva. Živi i radi u Zagrebu.

Kustosica izložbe: Martina Munivrana 

Opširnije:
www.msu.hr 
https://www.facebook.com/events/447832665988242/