Preskočite na glavni sadržaj

Trinaest predstava na 43. Danima satire Fadila Hadžića

Jedan od najstarijih regionalnih festivala specijaliziranog teatra 43. Dani satire Fadila Hadžića održat će se od 1. do 18. lipnja u zagrebačkom Satiričkom kazalištu 'Kerempuh', a otvorit će ga HNK Split s predstavom 'Kroćenje goropadnice' Williama Shakespearea u režiji Ivana Plazibata, kao prvi od ukupno 13 naslova najkvalitetnijih recentnih satiričnih i komediografskih produkcija iz Hrvatske i susjednih zemalja.
vrijeme: 01.06.2019.
mjesto: Zagreb; Satiričko kazalište Kerempuh, Ilica 31
url: http://www.kazalistekerempuh.hr/
Njih je, među 40 prijavljenih predstava, odabrala izbornica Željka Turčinović, priopćeno je iz Kerempuha.
 
Publici 43. Dana satire predstavit će se Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda s predstavom R. W. Fassbindera i M. Fenglera "Zašto je poludeo gospodin R.?" u režiji Bobe Jelčića. HNK Mostar dolazi s predstavom W. Allena "Sviraj to ponovno, Sam" u režiji Marija Kovača, a Beogradsko dramsko pozorište s predstavom M. Matišića "Ničiji sin" u režiji Marka Misirače.
 
SNG Nova gorica gostuje s predstavom "Realisti" J. Karasa u režiji Tijane Zinajić, a Narodno pozorište u Beogradu s predstavom D. Kovačevića "Balkanski špijun" u režiji Tatjane Mandić Rigonat. Iz Sarajeva dolazi "Murlin Murlo" Nikolaja Koljade u režiji Alena Muratovića, diplomska predstava studenata Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo i Dragon teatra Zadar.
 
Domaćin festivala Satiričko kazalište Kerempuh izvest će dvije svoje predstave, "Elling" S. Benta u režiji Hrvoja Korbara, te "Blue moon" D. Karakaša u režiji Borisa Liješevića.
 
Iz Zagreba na 43. Danima satire gostuju i predstave "Brodolomke" A. M. Harmander u režiji Krešimira Dolenčića u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Ludens teatra, predstava "Katalonac" Ivana Penovića u produkciji Teatra &TD i Rupera, "Sirena i Viktorija" A. Galina u režiji Filipa Grinvalda i produkciji Teatra Rugantino te "Sve o ženama" M. Gavrana u režiji Mladene Gavran te produkciji Teatra Gavran.
 
O nagradama 43. Dana satire Fadila Hadžića odlučivat će tročlani žiri koji čine novinarka Bojana Radović, glumac Dražen Čuček i dramaturg Dubravko Mihanović. (Hina)