Preskočite na glavni sadržaj

Virtualni Bauhaus: interaktivna izložba

Povodom 100. obljetnice osnutka Bauhausa, Goethe-Institut u Hrvatskoj od 6. do 17. svibnja predstavlja Virtualni Bauhaus, interaktivnu izložbu koja kroz medij virtualne stvarnosti uranja gledatelja u prostor njemačke visoke škole za umjetnost i oblikovanje čiji je utjecaj aktualan i danas.
vrijeme: 06.05.2019.
mjesto: Goethe-Institut Kroatien, knjižnica, Ulica grada Vukovara 64, Zagreb

Virtualni Bauhaus
Goethe-Institut Kroatien, knjižnica, Ulica grada Vukovara 64, Zagreb
6.5.-17.5.2019 
pon-čet 14.00-18.00 sati, pet 14.00-16.00 sati

Goethe-Institut vas poziva da u našoj knjižnici doživite Virtualni Bauhaus, iskustvo koje kroz medij virtualne stvarnosti uranja gledatelja u prostor njemačke visoke škole za umjetnost i oblikovanje čiji je utjecaj aktualan i danas. Naočale za virtualnu stvarnost može koristiti po jedan posjetitelj. Potrebno je odvojiti pet minuta po posjetitelju. Tekstualne komponente virtualnog iskustva su na engleskom jeziku.

Naočale posjetiteljima omogućuju da u nekoliko minuta prošetaju znamenitom zgradom škole, podignutom 1925./1926. prema nacrtima prvoga direktora škole Waltera Gropiusa, koja se smatra oglednim primjerom moderne arhitekture i u kojoj su poučavali i djelovali velikani likovne umjetnosti poput slikara Paula Kleea ili Vasilija Kandinskog i umjetničkog para Anni i Josefa Albersa, ali i hrvatske umjetnice i umjetnici poput Otti Berger i Gustava Bohutinskog.

Opširnije:
https://www.goethe.de/ins/hr/