Preskočite na glavni sadržaj

'Moj dida je pao s Marsa' otvorio Međunarodni dječji filmski festival u Kristiansandu

Hrvatski film 'Moj dida je pao s Marsa' otvorio je u ponedjeljak 22. izdanje uglednog Međunarodnog dječjeg filmskog festivala u Kristiansandu, najvećeg festivala filmova za djecu i mlade u Norveškoj, koji će ove godine do 4. svibnja predstaviti gotovo 100 filmova iz 28 zemalja.
vrijeme: 29.04.2019.
mjesto: Norveška
url: https://barnefilmfestivalen.no/
Festival u Kristiansandu službeno su otvorenim proglasile zvijezde filma "Moj dida je pao s Marsa", mlada hrvatska glumica Lana Hranjec i njezin filmski djed Nils Ole Oftebro, nakon čega je uslijedila i premijerna projekcija u Norveškoj, priopćio je Studio dim.


"Nakon sjajnih reakcija publike na samom otvorenju festivala, film će u konkurenciji biti prikazan još četiri puta, a projekcijama i razgovorima s gledateljima u Kristiansandu će uz glumački tandem nazočiti i redatelji Marina Andree Škop i Dražen Žarković, te producentica Darija Kulenović Gudan", priopćeno je.


Scenarij za film su prema motivima priče "Moj dida je vanzemaljac" Irene Krčelić napisali Pavlica Bajsić i Branko Ružić, a u glavnim su ulogama 12-godišnja debitantica Lana Hranjec te (glasom) jedan od najnagrađivanijih hrvatskih glumaca Ozren Grabarić. Uz njih igraju i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, slovačka komičarska zvijezda Petra Polnišova, Frano Mašković te mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango.


Direktor fotografije filma je Sven Pepeonik, scenografkinja Petra Kriletić, kostimografkinja Zorana Meić, skladatelj Stein Berge Svendsen, a montažerka Marina Andree Škop.


Fantastičnu filmsku avanturu djevojčice Une i robota Dode koji imaju manje od 24 sata da spase njezinu djelomično vanzemaljsku obitelj, producirale su Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop iz zagrebačkog Studija dim s partnerima iz još šest europskih zemalja, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9, bosanskohercegovačkom Fabrikom i Hrvatskom radiotelevizijom.


Film "Moj dida je pao s Marsa" nakon festivalske premijere kreće i u redovitu kino-distribuciju u Norveškoj, a podršku njegovoj promociji pružio je i veleposlanik Hrvatske u Norveškoj Hrvoje Marušić. (Hina)