predstava

Bacači Sjenki pozivaju na javnu izvedbu 'Druge strane predstave'


vrijeme: 28.02.2017. 20 h
mjesto: Zagreb; Kazalište Mala scena, Medveščak 2

Prva izvedba 'Druge strane predstave' Bacača Sjenki održat će se u Maloj sceni/Zmajevom gnijezdu, u utorak, 28. veljače, s početkom u 20 sati. Ova prva otvorena proba je poziv na dijalog s publikom koja uvijek nedostaje, ona koju je na žalost nemoguće imati svaki dan i na svakoj probi, a koja je nužna da bi dijalog bio potpun...

Autori i izvođači: Tomislav Jurčec & Grgur Belić, Anouk Kivađ, Dominik Markovina, Bruno Mašić, Nina Picek, Jakov Piljek i Bruno Šimunić (polaznici radionice filmskog i medijskog opismenjavanja za djecu i mlade - Frooom)

Kostimografija: Ivana Bakal
VJ-ing i mapiranje: Ines Kesić i Bruno Šimunić
Scenografija i svjetlo: Leo Vukelić (Boris Bakal) i tim
Dramaturgija i režija: Maja Sviben i Boris Bakal i tim
Produkcija: Bacači Sjenki i filmska radionica Frooom uz podršku i potporu Zmajevog Gnjezda/Male Scene i Tigar Teatra

Ova predstava po vašoj mjeri nastaje kroz dramsku radionicu „Kiklop“ Bacača Sjenki koju su od rujna 2016. do veljače 2017. vodili s polaznicima Leo Vukelić, Maja Sviben i Boris Bakal.

Ona je primjerena svim uzrastima i svim godišnjim dobima i u temelju svojeg istraživanja i rada polazi od fragmenata romana Ranka Marinkovića „Kiklop“.

Ona nije interpretacija romana, ona je donekle razgovor o romanu i njegovim razlozima, pitanjima i strahovima koje roman postavlja u jedno drugo kaotično doba naše i vaše prošlosti, našeg i vašeg nemira, te nasilja koje nas okružuje. I onog slika, i onog zvukova, i onog nemara, i onog misli, onog izgovorenih i neizgovorenih riječi, onog stvarnog svakidašnjeg i onog kojeg se tek treba bojati.

Ona je stvaralačka igra koju su djeca i odrasli u radionici „Kiklop“ istraživali i igrali zajedno, bez zadrške i transparentno. Igra koja se nastavlja i nakon ove izvedbe.

Podrška: Ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

(R.P.B., 28.02.2017)