Preskočite na glavni sadržaj

Projekt urbanih intervencija 'Raz/otkrivanje'

Kao dio znanstveno-stručnog istraživanja pod naslovom 'Umjetnost kao ideja. Konceptualne prakse u Hrvatskoj', Centar za vizualne studije organizira od 23. do 30. travnja 2019. urbane intervencije pod nazivom 'Raz/otkrivanje'.
vrijeme: 23.04.2019.
mjesto: Zagreb
Na različitim lokacijama u užem i širem središtu Zagreba osmero umjetnika starije i mlađe generacije sudjeluju svojim diskretnim intervencijama u urbani prostor grada (Kata Mijatović, Igor Eškinja, Antun Maračić), te u izloge trgovina (Sanja Iveković, Goran Trbuljak, Martina Mezak, Vlasislav Knežević, Sonja Briski Uzelac).


Urbanim intervencijama "Raz/otkrivanje" u temelju je jednostavna pretpostavka da se percepcija stvarnosti zbiva između otkrivanja nečega čime smo unaprijed određeni i definirani, pa stoga i ograničeni u našem spoznavanju (razotkrivanje) i onoga što pred nama stoji kao otvoreno polje mogućnosti, te to polje valja istražiti (otkrivanje). Nadalje, projekt, koji uključuje osmero umjetnika, polazi od pretpostavke "teške vidljvosti", odnosno polazišta da "teško vidljve" fenomene, poput nasilja i manipulacije, valja raz/otkriti "teško vidljvim" metodama, odnosno nenametljivim, teško u okolini raspoznatljivim intervencijama u urbani okoliš.

Kustosica projekta je Mirela Ramljak Purgar. Lokacije intervencija, kao i druge informacije o projektu, doznajte na www.vizualni-studiji.com.