Preskočite na glavni sadržaj

9. Dani Ivana Viteza Trnskog

Podravsko – prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika i ove godine organizira manifestaciju Dani Ivana viteza Trnskog u čast poznatog hrvatskog književnika. Ove godine, program će se održavati od srijede, 1. svibnja, do subote, 4. svibnja.
vrijeme: 01.05.2019.
mjesto: Novigrad Podravski / Koprivnica / Bjelovar / Nova Rača

Aktivnosti i događanja u sklopu manifestacije bit će raspoređena tradicionalno na Novigrad Podravski, Koprivnicu, Bjelovar i Novu Raču.


Obilježavanje 9. po redu manifestacije, započet će u srijedu, 1. svibnja, u 19 sati, u Novigradu Podravskom gdje će se održati jezična radionica povodom 200. rođendana Ivana viteza Trnskog. Iza toga, u četvrtak, slijede književni susreti, prvi u Novoj Rači u OŠ „Ivan vitez Trnski“ u 12.00 sati, gdje će gostovati književnica Nada Mihoković Kumrić. U večernjim satima program se seli u Koprivnicu, točnije u Galeriju „Mijo Kovačić“ gdje će se u 19.00 sati održati predstavljanje knjige prošlogodišnje dobitnice nagrade „Ivan vitez Trnski“, Maše Virag, „(za)cjelivanja“, a predstavit će se i Siniša Matasović s knjigom „Tvoj novi dečko“. Autore će predstaviti Darko Pero Pernjak i Marko Gregur, a moderatorica će biti Nikol Bali.


U petak, 3. svibnja, u 19 sati, u Narodnoj knjižnici „Petar Preradović“ u Bjelovaru održat će se Kolokvij povodom 200. godišnjice rođenja Ivana viteza Trnskog, a predavači će biti dr.sc. Katica Čorkalo Jemrić, doc.dr.sc. Mario Kolar, dr.sc. Željko Karaula i doc.dr.sc. Matija Ivačić. Program u Bjelovaru moderirat će profesor Ilija Pejić.


Posljednji dan manifestacije, subota, rezerviran je za program „Trnskome u čast“ u sklopu kojeg će se u 18.00 sati u Vatrogasnom domu u Novigradu Podravskom predstaviti prošlogodišnji laureat, Maša Virag, a književne nastupe imat će Maja Gregl i Mladen Levak. Isto tako, nastupit će Mješoviti zbor KUD – a „Ivan vitez Trnski“ i Književno – medijski kutak KUD – a „Ivan vitez Trnski“. Za sam kraj rezervirano je proglašenje pobjednika književnog natječaja Ivan vitez Trnski 2019.