djeca, mladi

Fašnički program za djecu 'Maske na otvorenom trgu'


vrijeme: 25.02.2017. od 10 h
mjesto: Zagreb

Fašnički program Maske na otvorenom trgu, organiziran u suradnji četiriju kulturnih institucija: Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, Etnografskog muzeja, Hrvatskog školskog muzeja i Muzeja za umjetnost i obrt, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, održat će se u subotu, 25. veljače, na sve četiri lokacije. Ulaz na sve programe je slobodan!

Od 10 do 12 sati u svakome od tri muzeja počinju prigodni programi za djecu i njihove roditelje, u sklopu kojih će se svi zainteresirani posjetitelji moći našminkati i pripremiti za završnu povorku maškara te sudjelovati u mnogobrojnim kreativnim radionicama i edukativnim igrama.

U 12 sati kreće organizirana povorka predvođena slavonskim i međimurskim tradicijskim maskama iz Posudionice i radionice narodnih nošnji do zagrebačkoga HNK gdje će se maškare družiti s glumcima, pjevačima i plesačima uz prigodni program koji obuhvaća izvođenje dijelova iz ovosezonskog opernog, dramskog i baletnog repertoara te sudjelovanje u nekoj od tura Tajne povijesti kazališta. Voditelji programa su Petra Svrtan, Dušan Bućan i Kristijan Potočki.

Manifestacija završava Fašničkom revijom koja počinje u 13,30 sati u zagrebačkome HNK, a žiri sastavljen od glumaca odabrat će najbolje maske, od kojih će tri biti nagrađene.

Opširnije...

(R.P.B., 24.02.2017)