Preskočite na glavni sadržaj

Poezija na živo: Andrijana Kos-Lajtman i Marija Dejanović

U utorak, 30. travnja, u 19 sati, u sklopu književnog programa kluba Booksa, na tribini naziva Poezija na živo gostovat će znanstvenica i pjesnikinja Andrijana Kos-Lajtman.
vrijeme: 30.04.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; KK Booksa, Martićeva 14d
url: http://booksa.hr/
 

Ona će čitati svoje nove pjesme i razgovarati o njima s voditeljicom tribine Marijom Dejanović i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

 

Andrijana Kos-Lajtman (Čakovec, 1978.) izvanredna je profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je nositeljica različitih kolegija iz hrvatske i svjetske književnosti. Znanstvenim je interesima najviše usmjerena suvremenoj književnosti. Objavila je četrdesetak znanstvenih radova u domaćim i stranim publikacijama te dvije znanstvene knjige: Autobiografski diskurs djetinjstva (Naklada Ljevak, 2011.) i Poetika oblika – suvremene konceptualne i hipertekstualne proze(Naklada Ljevak, 2016.). Autorica je pjesničkih zbirki Jutarnji laureat(Insula, 2008.), Lunule (Disput, 2012., nagrada „Dobriša Cesarić") i Teleidoskop (HDP, 2018., finale nagrade „Ivan Goran Kovačić").

 

Izlazak novog pjesničkog rukopisa 'Stepenice za Stojanku K.' očekuje se rujnu 2019., u nakladi V.B.Z.-a.