Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Južni čvor' u Osijeku

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organizira predstavljanje knjige 'Južni čvor' autorice Larise Mravunac koje će se održati u ponedjeljak, 29. travnja, s početkom u 18 sati, u prostoru American Cornera Knjižnice.
vrijeme: 29.04.2019. 18 h
mjesto: Osijek; Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Europske avenije 24
url: https://www.gskos.unios.hr/
Larisa Mravunac rođena je u Osijeku, a zadnjih trideset godina živi u Zagrebu. Do sada je kao autorica ili kao prevoditeljica sudjelovala u stvaranju stotinjak knjiga za djecu i mlade. Nakon zbirke pjesama "Ulica Mirabel Bel", knjiga "Južni čvor" njezina je druga zbirka pjesama za odrasle, objavljena u nakladi Izdanja Oksimoron d.o.o.

"Neke od pjesama zamišljene su da budu male i prosvjetljujuće, kao bljesak proljetne munje, a neke duge i kontemplativne, meditativne i opojne kao jesenja kiša. Neke gotovo podsjećaju na haiku, kad u njima ne bi postojala značajna doza misaonosti i autoreferencijalnosti. Autoricu si možemo predstaviti kako se promatra u ogledalu i zamjećuje kako unutrašnja bol postaje tijelom, kao u autoportretima Fride Kahlo." – o knjizi je u predgovoru napisao urednik Anton-Jan Klasinc.