Preskočite na glavni sadržaj

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 nastupa na Mallorci

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 u petak, 26. travnja, u 19,30 sati, izvodi svoju predstavu u nastajanju 'Barehanded Sculptor' u Centru za izvedbenu umjetnost C.IN.E. u gradu Sineu na Mallorci.
vrijeme: 26.04.2019. 19,30 h
mjesto: Sineu, Mallorca
url: http://www.room100.org
Ovom work-in-progress prezentacijom završava trotjedni boravak ROOM 100 u Sineu kroz rezidencijalni program Otočke veze (Island Connect) u organizaciji Centra za izvedbenu umjetnost C.IN.E. (Španjolska), rezidencijaskog centra BIRCA (Danska), zagrebačkog Fonda za druge/Domino i S.E.A. (umjetničko-ekološka multimedijalna platformu na otoku Silbi).


Od 8. do 14. travnja Antonia Kuzmanić sudjelovala je na edukacijskom tjednu o kulturnom menadžmentu, a od 15. travnja s Jakovom Labrovićem i Anteom Vrdoljak započeta je dvotjedna rezidencija za novu predstavu ROOM 100 kolektiva „Barehanded Sculptor“.


Rezidencija u C.IN.E.-u četvrta je faza istraživanja za novu produkciju. U osnovi nove predstave je istraživanje forme – koja je forma cirkuskog tijela obogaćenog vještina kontorcionizma, dislokacije i akrobatike te butoh plesa i kako ova forma može biti modelirana vanjskim utjecajima (koristeći umjetne i prirodne materijale kao što su tekući lateks, ribarski konac, pijesak, voda…) ili iznutra.


Istraživanje za novi projekt započeto je u kolovozu 2018. godine kada je redatelj Jakov Labrović pozvan na jednomjesečnu rezidenciju u Kopenhagen, u organizaciji Københavns Internationale Teater. Izmicanje izvedbene umjetnosti iz tradicionalnih kazališnih okvira i dovođenje u javni prostor rezultiralo je work-in-progress prezentacijom u tvornici PrØvestenen u izvedbi Jakova Labrovića i Antonije Kuzmanić. Druga faza istraživanja realizirana je u listopadu 2018. godine istraživanjem specifične arhitekture nikad dovršenog Doma mladih i načina na koji prostor koji nema izvedbenu namjenu može postati takav. Rezultat druge faze istraživanja je kontorcionistički performans u izvedbi Antee Vrdoljak. U trećoj fazi istraživanja tijekom rezidencije u češkom mjestu Malovice fokus je prešao na unutrašnje prostore i korištenje umjetnih materijala. 


Produkciju nove predstave izvedbenog kolektiva ROOM 100 financijski su podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Split.


Rad ROOM 100 u 2019. godini podržava Zaklada Kultura nova.