Preskočite na glavni sadržaj

U Osijeku održan Šesti međunarodni simpozij glazbenih pedagoga

Od 11. do 13. travnja u Osijeku je održan šesti po redu Međunarodni simpozij glazbenih pedagoga. Simpozij je okupio 140 glazbenih pedagoga, znanstvenika i praktičara koji svojim istraživanjima, inovacijama i praktičnim prijedlozima nastoje unaprijediti glazbeno-pedagošku teoriju i praksu.
vrijeme: 11.04.2019.
mjesto: Osijek
url: https://www.facebook.com/simpozij.glazba.SGP/
 

Sudionici su ove godine došli iz 14 različitih zemalja - Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Engleske, Francuske, Mađarske, Makedonije, Meksika, Poljske, Portugala, SAD-a, Slovenije i Srbije te s 19 različitih sveučilišta.

 

Šesti međunarodni simpozij glazbenih pedagoga organizirao je Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku u suradnji s Odsjekom za glazbenu pedagogiju Muzičke akademije u Puli, Odsjekom za novu glazbu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Odsjekom za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Osijeku. Glavna tema ovogodišnjeg simpozija bila je „Glazba u školi – stanje i perspektive“. 

 

Rezultat svakog simpozija je objavljen zbornik radova koji se indeksira u bazama RILM i EBSCO. Zbornik s ovogodišnjeg simpozija bit će objavljen kroz nekoliko mjeseci u izdanju Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i obuhvaćat će 34 znanstvenih i stručnih glazbeno-pedagoških radova.

 

Više informacija potražite na simpozij-glazba.pedagogija.net!