Preskočite na glavni sadržaj

Izložba fotografija Vinka Šebreka

U Fotogaleriji Dubrava u ponedjeljak, 15. travnja u 19 sati, otvara se izložba Vinka Šebreka pod nazivom 'O konjima i ljudima' koja će se moći razgledati do 16. svibnja 2019.  
vrijeme: 15.04.2019.
mjesto: Zagreb, Fotogalerija Dubrava
url: http://www.ns-dubrava.hr/

... 'Upravo Vinko Šebrek, potaknut njihovom veličanstvenom ljepotom i gracioznošću, bilježi, na sebi svojstven način, tu ukroćenu ćud koja žudi za slobodom i ponekad biva nepredvidljiva. Na njegovim prizorima konji radosno trče u galopu, dok im crne, guste grive veselo poskakuju na vjetru, dajući nam osjećaj one zaboravljene, iskonske slobode, bilo vanjske ili unutarnje.

Na njegovim fotografskim slikama, snimljenim u Hrvatskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Austriji i Srbiji, sve djeluje prirodno. Udvaranje među kobilama prikazano je sa snažnim, čistim nagonom, gdje nema mjesta prljavim primislima. Sve je igra i radost. Kakva proslava života! Takvi prikazi su pravo osvježenje na našoj likovnoj sceni, jer kada gledamo ta upečatljiva umjetnička djela, naprosto zaboravimo na sve nedaće i probleme koji nas okružuju.'... / Svebor Vidmar

Izložbu će otvoriti Svebor Vidmar, voditelj Galerije Vladimir Filakovac.

Izložba je otvorena do 16. svibnja 2019., radnim danom od 10 do 20 sati. Ulaz je slobodan.

Opširnije >>>