Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanja Zagrebačkog plesnog ansambla

U travnju će Zagrebački plesni ansambl ostvariti nekoliko gostovanja. Dok predstava 'Esc room' kao dio službene selekcije Plesne Mreže Hrvatske 'putuje' u Vinkovce i Vukovar, predstava 'Staging a Play: Tartuffe' će gostovati u Austriji u sklopu 19. po redu Salzburger Performance Tage festivala te u Mađarskoj na festivalu Horizont.
vrijeme: 17.04.2019.
mjesto: Hrvatska / Austrija / Mađarska
url: http://www.zagrebackiplesniansambl.hr/
ESC ROOM


17. travnja, 20 sati, Vinkovci

18. travnja, 20 sati, Vukovar


ESC ROOM dramaturginje Ivane Đule i koreografkinje Natalije Manojlović smještena je u mladenačku sobu čiji je izlaz tek ulazak u virtualni svijet, u virtualnu sobu. Namijenjena prvenstveno školarcima ova predstava bavi se temom kompjuterskih igrica. Današnja generacija svoje najveće fascinacije i otkrića doživjela u sjedećem položaju - ispred ekrana. U želji da suvremenu plesnu umjetnost približimo mladima, a kroz temu koja im je bliska, otvaramo pitanja posljedica ovakve zamjene prostora igre i druženja. Predstavu izvode Andreja Jandrić, Sintija Kučić te Anđela Bugarija.


Ovo je gostovanje organizirano kroz suradnju partnera s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje.

 

Staging a Play: Tartuffe


Ovo je druga po redu predstava u autorskom ciklusu Matije Ferlina Staging a Play u kojem istražuje odnos između verbalnog i tjelesnog izričaja u izvedbenim umjetnostima. Ovom prilikom, Ferlin se u suradnji sa dramaturginjom Jasnom J. Žmak posvetio jednoj od najpoznatijih svjetskih komedija, Molièreovoj Tartuffe, čiji je dramski tekst umjesto kao tekstualni predložak, izvođačima poslužio kao slojevita koreografska partitura. Dramske su replike tako u ovoj izvedbi dokinute te zamijenjene fizičkim vokabularom, a čitava koreografija nastaje razvojem specifičnog sistema koji autor razvija posljednjih nekoliko godina.


Predstave u travnju, u Zagrebu, Salzburgu i Miskolcu izvode Petra Chelfi, Andreja Jandrić, Domagoj Janković, Darko Japelj, Sintija Kučić, Marin Lemić, Roberta Milevoj, Eva Kocić te Ana Vnučec (SSP).