Preskočite na glavni sadržaj

Predavanje pjesnikinje Lidije Deduš u Puli

U četvrtak, 11. travnja, u 16,30 sati, u sklopu radionice kreativnog pisanja i nakladništva pri projektu FreeZURA u Dnevnom boravku Rojca predavanje će održati pjesnikinja Lidija Deduš.
vrijeme: 11.04.2019. 16,30 h
mjesto: Pula; Društveni centar Rojc, Gajeva 3
url: http://www.freezura.eu/
Lidija je rođena 1977. godine. Pjesme su joj objavljene u časopisima Tema, Libra libera, Fantom slobode, Agon, Strane, Kritična masa, Ajfelov most, Afirmator, Knjigomat. 2016. godine ušla je u finale natječaja Vranac podgoričke knjižare Karver za kratku priču. 2017. godine bila je finalistica natječaja za nagradu Post scriptum – književnost na društvenim mrežama. Uvrštena je u antologiju Ovo nije dom (pesnikinje u migraciji). Zbirku „Apatridi i ostale čudne ličnosti“ objavila je pri beogradskoj nakladničkoj kući Treći trg 2018. kao pobjednica natječaja za najbolji rukopis prve neobjavljene zbirke pjesama. Pjesme su joj prevedene na engleski i objavljene u časopisu Europe Now, sveučilišta Columbia iz New Yorka. Rođena u Banjaluci, odrasla u Sarajevu, živi u Varaždinu.
 
O svojoj poetici Lidija kaže: "Moja se narativna poetika bavi svakodnevnim problemima pojedinca, unutarnjim previranjima i preispitivanjima okoline i odnosa sa svijetom u kojem živim, s elementima humora i ironije."

Radionicu pisanja i nakladništva vodi bračni i spisateljski par, Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen.

FreeZURA - Slobodna zajednica umjetnika u razvoju. Riječ je o kreativnom i inovativnom projektu u Puli kojeg organiziraju Savez udruga Rojc, udruga Kontakt, Gradska radionica i ZVONA i NARI. U projektu će aktivno sudjelovati mladi od 15 do 25 godina. Ciljevi projekta su razvoj specifičnih kreativnih praksi mladih i kreiranje sustava podrške kako bi se osnažile praktične i socijalne kompetencije te postigla veća društvena uključenost. Ciljevi će se ostvariti besplatnim edukacijskim radionicama i mobilnom aplikacijom što će potaknuti sudjelovanje mladih u kulturnim i umjetničkim aktivnostima. Aktivnosti se provode u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za osnaživanje kompetencija mladih na području kulture i umjetnosti u Istarskoj županiji.