Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Distorzija' Nataše Vuković u Galeriji Karas

Izložba 'Distorzija' slikarice Nataše Vuković, na kojoj se predstavlja istoimenim ciklusom, svojevrsnom  umjetničkom interpretacijom artificijelosti okoliša u današnjem svijetu, otvara se u utorak, 9.travnja, u zagrebačkoj Galeriji Karas.
vrijeme: 09.04.2019.
mjesto: Zagreb, Galerija Karas

Nataša Vuković (1986., Osijek) preddiplomski studij završila je na Umjetničkoj akademiji u rodnom gradu, diplomski na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu nastavnički odsjek, smjer slikarstvo završava 2012. te stječe titulu magistre likovne edukacije. Tijekom studija se usavršavala na dva studijska boravka u Sloveniji i SAD-u.

Izlagala na nekoliko samostalnih i više  skupnih izložaba, među ostalim na 32. salonu mladih, 18. Međunarodnoj izložbi minijatura, Erste fragmente 10 u HDLU, 24. slavonskom biennalu, Exporting Zagreb u Nacionalnom Muzeju Gdanjsk  u Poljskoj. Usavršavala se u Kaunasu u Litvi (CreArt) te u ateljeu Cité Internationale des Arts u Parizu.

Po riječima autorice predgovora, Ana-Marije Koljanin,  izložena djela ujedno su i zrcala u kojima vidimo sami sebe, a umjetnica nizom slikarskih i performativnih taktika i umijeća, od modularnosti poliptiha, redukcije i repetitivnosti u prikazu motivado do zagasitosti kolorita, prilično jasno pokazuje gledatelju njegovo umjetno stvoreno ovdje i sada.

"U kontekstu prethodnih autoričinih slikarskih radova, u kojima se, primjerice, slično profinjenom minucioznom gestom posvetila prikazima zgužvanih najlona, posve je očito kako Nataša Vuković svojim umjetničkim radom vrlo predano promišlja prividni status quo sadašnjih okolnosti u kojima se civilizacijski nalazimo",  ustvrdila je.

"Velika i složena pitanja ugroženosti planete u doba antropocena zatiču se u slikarskim ciklusima Nataše Vuković u zavodljivoj umjetničkoj interpretaciji artificijelosti okoliša i ispresijecanosti vremena", dodala je Koljanin.

Izložba ostaje otvorena do 21. travnja. (Hina)
 
Opširnije:
http://www.hdlu.hr/2019/04/natasa-vukovic-distorzija/