Preskočite na glavni sadržaj

Izvođači svjetske alternativno-eksperimentalne glazbene scene u Laubi

Muzički biennale Zagreb održava se na nekoliko lokacija u Zagrebu, a u Laubi – kući za ljude i umjetnost, gostuju skladatelji i izvođači svjetske alternativno-eksperimentalne glazbene scene - Taylor Deupree, Ansambl Konstrukt te David Kollar i Arve Henriksen.  
vrijeme: 08.04.2019.
mjesto: Zagreb, Lauba

Raspored nastupa:


► PONEDJELJAK, 08.04.2019.
TAYLOR DEUPREE: SOLO RAČUNALNA ELEKTRONIKA

Koncert | 22:00h | 50,00 kn| ulaznice: http://bit.ly/TAYLORDUPREE

U ponedjeljak, 08.04. MBZ i MAMA Zagreb u LAUBU dovode jednog od prevodnika suvremene eksperimentalne elektronske glazbe Taylora Dupreea.
Taylor Deupree na MBZ-u 2019. godine nastupa u okviru novopokrenutog projekta Multimedijalnog instituta “Tiny Nothings” – a koji je posvećen jednom od najčuvenijih događaja u povijesti MBZ-a: svjetskoj premijeri skladbe A Collection of Rocks Johna Cagea 1985. godine.
Deupree je priznati umjetnik zvuka, koji svoj umjetnički potpis pronalazi upravo u estetici pogreške, odnosno „kratkim spojevima“ u tehnološkim sustavima, ali i u ljudskoj percepciji. Njegove su snimke stoga prepune apstraktnih atmosferskih smetnji; one predstavljaju hibrid prirodnih zvukova i tehnoloških intervencija koje obilježava svojevrsna mirnoća ili gotovo beznadna tišina. 

► ČETVRTAK, 11.04.2019.
DAVID KOLLÁR – ARVE HENRIKSEN

Koncert | 23:00h | 80,00 kn | ulaznice: http://bit.ly/KOLLÁRHENRIKSEN 

Gitarist David Kollar i trubač Arve Henriksen glazbeni su suradnici koji stoje iza hvaljenog projekta Illusion Of A Separate World, kojeg će nam predstaviti u četvrtak 11.04. u 23:00 sati u Laubi. Mistični zvuk eksperimentalne gitare te nježan zvuk trube i zaigrane improvizacije, uz dašak elektronike i post - rocka, garancija su vrhunskog glazbenog iskustva.
Njihovu bogatu karijeru obilježili su prvenstveno energični nastupi koje su održali diljem svijeta kroz klupske večeri i velike festivale, a zatim pomno birane, pametne suradnje s veteranima jazza i legendarnim figurama avangardne scene. 

► PETAK, 12.04.2019. KONSTRUKT
Koncert | 23:00h | 80,00 kn | Ulaznice: http://bit.ly/KONSTRUKT  

Ovi ljubimci underground jazz scene za sebe kažu da stvaraju slobodnu glazbu inspiriranu Istanbulom i kozmičkim kaosom.
Njihovu bogatu karijeru obilježili su prvenstveno energični nastupi koje su održali diljem svijeta kroz klupske večeri i velike festivale, a zatim pomno birane, pametne suradnje s veteranima jazza i legendarnim figurama avangardne scene.

http://www.lauba.hr/
http://www.mbz.hr/