festival

3. Audeamus festival


vrijeme: 20.02.2017. - 25.02.2017.
mjesto: Zagreb - Muzej Mimara, Centar za kulturu Maksimir

Od 20. do 25. veljače 2017. u Zagrebu će se održati treći međunarodni festival klasične glazbe - Audeamus. Festival je zamišljen kao glazbeni tjedan tijekom kojeg će se hrvatskoj publici predstaviti premijere mladih hrvatskih skladatelja, rijetko izvođena djela komorne glazbe 20. stoljeća te neka od standardnih djela klasične komorne glazbe.

Festival Audeamus zamišljen je kao glazbeni tjedan tijekom kojeg će se hrvatskoj publici predstaviti rijetko izvođena djela komorne glazbe 20. stoljeća te neka od standardnih djela klasične komorne glazbe.

Ove godine posebana pažnja posvećena je suvremenoj i modernoj glazbi iz Sjeverne i Južne Amerike, koja se ne izvodi često u Hrvatskoj i ostatku Europe.

Raznolik i životopisan program obuhvatit će gotovo sve pravce i škole dvadesetog stoljeća, od minimalizma, neoklasicizma, abstraktnog eksprezionizma, do folk i plesnih utjecaja tanga.

U projektu sudjeluju: U Dorotea Racz - violončelo, Dmitry Samogray - glasovir, Ginevra Petrucci - flauta, Gleb Kanasevich - klarinet, Mak Grgić - gitara, Kaja Farszky - udaraljke.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

www.facebook.com/audeamusfestival

 

(D.H.F., 01.02.2017)