predstava, djeca, mladi

'Muka malog vuka' Renata Baretića u veljači u Maloj sceni


vrijeme: 23.02.2017.
mjesto: Zagreb, Kazalište Mala scena, Medveščak 2

Prva premijera kazališnog klastera Zmajevo gnijezdo u novoj kalendarskoj godini bit će 23. veljače predstava 'Muka malog vuka' koju po istoimenoj slikovnici nagrađivanog književnika Renata Baretića i ilustratora Davora Šunka u Maloj sceni postavlja redateljica Morana Dolenc.

Kako se ističe u najavi, osma Baretićeva knjiga, ujedno prva adaptirana za kazalište za djecu, govori o različitostima "na koje svatko ima pravo".
 
"Nitko ne treba odgovarati za postupke svojih predaka niti zbog njih trpjeti uvrede i osjećati se dijelom čvrstog niza", smatra Baretić. "Svi se moraju izboriti za to da ih se cijeni. Nadam se da će ta poruka biti jasno odaslana sa scene i ponekoga ohrabriti da bude svoj", poručio je autor.
 
U priči, Vučko susreće tri vepra, staru Crvenkapicu, sedam kozoroga i jednu ovcu. Svi su oni redom ljuti na Vučka jer su njegovi preci u njihovim životima odigrali ružne uloge. Vučko ipak skupi hrabrosti i zamoli ih da mu udjele povjerenje. Obećaje im da on nikada neće postati zvijer i da se o njemu neće pisati, ni pričati jezive priče. No, hoće li moći održati obećanje?
 
U predstavi igraju Goran Guksić, Lucija Barišić i Šiško Horvat-Majcan.
 
Dramaturg je Bruno Margetić, skladatelj Vlatko Panić, scenografiju je osmislila Vesna Režić, a kostime Dubravka Skvrce. (Hina)

(R.P.B., 27.01.2017)