Preskočite na glavni sadržaj

Na festivalu FUSE u Karlovcu filmovi iz 15 zemalja

Drugi Međunarodni filmski festival eksperimentalnog i tzv. hibridnog filma, Film Under Severe Experiment (FUSE), namijenjen autorima od 18 do 29 godina, održat će se u Karlovcu od 9. do 11. svibnja, a u natjecateljskom programu bit će 17 filmova iz 15 zemalja, priopćili su iz Kino kluba Karlovac.
vrijeme: 09.05.2019.
mjesto: Karlovac
url: https://www.facebook.com/festivalfuse/
Osim iz Hrvatske prijave su stigle iz Srbije, Moldavije, Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Turske, Irana, Grčke, Portugala, Poljske, Češke, Perua, Francuske i Nizozemske.

 

Kritičar Stipe Radić, knjižničar i filmofil Bogdan Bošnjak te student snimanja na Akademiji dramske umjetnosti Pavle Kocanjer čine žiri koji je odabrao 17 filmova za  natjecanje u pet kategorija; za najboljeg redatelja, montažera, snimatelja, nagradu publike te Grand Prix.

 

U popratnom programu bit će održana i projekcija kratkometražnih filmova izvan konkurencije, onih koji su prijavljeni i nisu uvršteni u natjecateljski program, ali su zadovoljili uvjete natječaja, kao i nekoliko kvalitetnih filmova koji nisu zadovoljili neki od specifičnih uvjeta FUSE-a.

 

Još uvijek traje poziv za slanje GIF-ova, kratkih vizualnih poruka, na F12 platformu koja u okviru FUSE-a organizira “GIF izložbu”. Zainteresirani autori kreativci mogu do 5. svibnja poslati svoje GIF animacije o bilo kojoj tematici na e-mail platformaf12@gmail.com, s naznakom “GIF za FUSE”, te će svi GIFovi biti montirani u video-instalaciju postavljenu u okviru međunarodnog festivalskog programa.

 

FUSE također poziva sve zainteresirane da se do 15. travnja prijave na volontiranje  u produkcijski tim festivala.

 

Organizator festivala je Kinoklub Karlovac, udruga mladih koji se bave audiovizualnom umjetnošću, s ciljem promicanja filmske kulture te srodnih umjetnosti, te će uoči i tijekom festivala biti održan i bogat edukativni, izložbeni i zabavni program. (Hina)