Preskočite na glavni sadržaj

Ex Oriente radionice u Slovačkoj i Češkoj - prijave

Rok za prijavu na Ex Oriente Film radionice, koje su namijene redateljima i producentima dokumentarnih filmova iz Istočne i Srednje Europe, je 19. travnja. Radionica je podijeljena u tri sesije, a prva se održava u lipnju u Banskoj Štiavnici.
prijava: 19.04.2019
mjesto: Slovačka / Češka
url: https://dokweb.net/activities/ex-oriente-film/2019/about
Za sudjelovanje na međunarodnoj radionici Ex Oriente Film, koju organizira Institut za dokumentarni film iz Praga, mogu se prijaviti redatelji i producenti projekata dugometražnih dokumentarnih filmova, koji su u razvoju ili ranoj fazi procesa produkcije, a preispituju žanrove, formate i medijske granice. Rok za prijave je 19. travnja 2019. godine. Obrazac za prijavu dostupan je na ovoj poveznici.

 

Sudionicima u razvijanju dokumentarnog projekta pomagat će više od 25 međunarodnih vodećih filmskih profesionalaca. Program traje 9 mjeseci, a raspoređen je na tri sedmodnevne sesije koji će se odvijati u Slovačkoj i Češkoj.

 

Prva sesija održava se od 20. do 25. lipnja u Banskoj Štiavnici, druga od 24. do 29. listopada u Jihlavi, u sklopu Jihlava međunarodnog festivala dokumentarnog filma, a treća u ožujku 2020. u Pragu, u okviru East Doc Platforme i međunarodnog filmskog festivala One World IFF (Market, Here I Am!).

 

Glavni mentori radionice su producent Iikka Vehkalahti (Finska), voditelj studija European Documentary Network Mikael Opstrup (Danska), redatelj i producent Filip Remunda te redateljica i dramaturginja Ivana Pauerová Miloševičová (Češka).
 

Izvor: HAVC