Preskočite na glavni sadržaj

Promocija zbirke poezije 'Tragovi u snijegu: sjeme za budućnost'

Predstavljanje digitalne zbirke poezije, koja je nastala na trodnevnom pjesničko-ekološkom rezidencijalnom programu 'Tragovi u snijegu: sjeme za budućnost', održat će se u petak, 29. ožujka, u 20 sati, u Booksi, u organizaciji Art Laba i ZMAG-a.
vrijeme: 29.03.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; KK Booksa, Martićeva 14d
url: http://booksa.hr/
 

Rezidencija i zbirka poezije dio su šireg umjetničkog programa ZMAG-a Sjeme za budućnost, osmišljenom u sklopu projekta Društvena banka sjemena. Ideja rezidencije, koja se održala od 25. do 27. siječnja na ZMAG-ovom Recikliranom imanju u Vukomeriću, bila je upoznati odabrane pjesnike s temom i konceptom Društvene banke sjemena, kao i potrebom za očuvanjem starih i tradicijskih sorti bilja, kako bi oni potom, kroz kreativno stvaralaštvo i vlastiti stihovni medij, progovorili o ekologiji i sjemenu kao temama od javnog interesa.

 

U digitalnoj zbirci poezije objedinjeni su radovi sudionika rezidencijskog programa: Marte Džaje, Vedrane Pavlak, Marijane Mrvoš, Ivana Čeperkovića, Patrika Sečena, Maje Klarić i Gorana Krapića.

 

Uz predstavljanje zbirke poezije, autori i autorice čitat će svoje radove, a prisutne će pozdraviti i organizatori rezidencije, predstavnici ZMAG-a i ArtLaba.