Preskočite na glavni sadržaj

Jubilarna 50. izvedba predstave 'Junaci Pavlove ulice'

Pedeseta jubilarna izvedba predstave 'Junaci Pavlove ulice' održat će se u srijedu, 27. ožujka, u 11 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih. 
vrijeme: 27.03.2019. 11 h
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7
url: http://www.zekaem.hr/
Više o predstavi:


Ferenc Molnar

Junaci Pavlove ulice

redateljica: Lea Anastazija Fleger

dramaturginja: Nikolina Rafaj

predstava Učilišta ZKM

 

Jedan od najpoznatijih i najčitanijih dječjih romana Ferenca Molnára 'Junaci Pavlove ulice' preveden je na mnoge svjetske jezike i smatra se jednom od najboljih knjiga za djecu. Priča je zasigurno utjecala na odrastanje generacija i generacija. Na popisu je obaveznih lektira u školama. U režiji mlade redateljice Lee Anastazije Fleger i mlade dramaturginje Nikoline Rafaj ova će priča biti uprizorena na sceni Miška Polanca s polaznicima Učilišta ZKM.


Pregršt je događaja, lica, lokacija, izmjena atmosfera i motivacija. Idealna priča za izrazito dinamičnu dječju predstavu.


Djeca (publika) se poistovjećuju s pričom. Glavna lica komada istih su godina kao i oni. Igraju se na isti način, imaju iste dječje probleme, misle na isti ili sličan način, generacijski su im bliski.


Učilište ZKM-a suradnjom s mladim profesionalnim redateljima i dramaturzima želi zadržati kvalitetu predstava za djecu i mlade u kojima igraju djeca, a koje su namijenjene njihovim vršnjacima, a ovom je predstavom ujedno obilježeno 70 godina Zagrebačkog kazališta mladih.