Preskočite na glavni sadržaj

Animafest: Međunarodna radionica za mlade filmske novinare i kritičare GoCritic!

Nakon uspješnih radionica na festivalima u Karlovym Varyma i Trstu, novo izdanje filmske kritičarske radionice GoCritic! održat će se u sklopu 29. Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb, od 3. do 8. lipnja.
vrijeme: 03.06.2019.
prijava: 05.04.2019
mjesto: Zagreb - Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Gradsko kazalište Komedije, ZKM-a, Muzej Mimara, Muzej za umjetnost i obrt, Zagrebačko kazalište lutaka, Teatar &TD
url: http://www.mbz.hr
 

Taj prvi paneuropski edukacijski program posvećen filmskoj kritici u organizaciji Cineurope organizira filmski portal Cineuropa u suradnji s vodećim europskim filmskim festivalima.

 

Glavni cilj programa je otvaranje novih mogućnosti mladima kroz usavršavanje pisanja o filmu i kontinuirani rad na radionici i kasnije online, ali i osnaživanje njihovih profesionalnih kapaciteta i usvajanja novih poslovnih vještina kroz sudjelovanje na važnim filmskim manifestacijama.

 

Odabrat će se šest polaznika programa, pod vodstvom filmskog kritičara i novinara Cineurope Vladana Petkovića, koji će tijekom šest festivalskih dana dobiti priliku vidjeti najbolje i najnovije od svjetskog svijeta animacije, upoznati ponajbolje autore svjetske animatorske scene, kao i mlade nade.

 

Svrha radionice je simulirati profesionalno medijsko praćenje filmskog festivala i pružiti međunarodnu vidljivost mladim novinarima i kritičarima. Kritike, intervjui, te članci o industriji animacije proizašli iz radionice, bit će redovno objavljivani na Cineuropi. Na radionici će se istraživati i novi novinarski formati prikladni umjetničkoj formi animacije.

 

Rok za prijave je 5. travnja, a zainteresirani ne moraju imati iskustvo pisanja o animaciji. Detalji o natječaju se nalaze na stranici https://cineuropa.org/gocritic/. (Hina)