Preskočite na glavni sadržaj

Državni arhiv u Zadru priprema izložbu 'Obljetnice'

Nastavno na ovogodišnju temu manifestacije 'Zadar čita' - broj, koja se održava u organizaciji Gradske knjižnice Zadar, Državni arhiv u Zadru priprema izložbu pod nazivom 'Obljetnice'. Otvorenje izložbe bit će u srijedu, 27. ožujka, s početkom u 12 sati. Izložba će biti postavljena u prostoru čitaonice Državnog arhiva u Zadru, a bit će je moguće razgledati do 12. travnja 2019. godine.
vrijeme: 27.03.2019.
mjesto: Državni arhiv u Zadru
url: http://www.dazd.hr/

Jubilarni brojevi novinskih izdanja, plakati tiskani u povodu raznih godišnjica, spomenice objavljene prigodom obilježavanja osnutka i djelovanja pojedinih institucija, odabrani su izlošci kojima će Arhiv obraditi ovogodišnju zadanu temu događanja – broj.

Gradivom izdvojenim iz arhivskih fondova i zbirki, kao i materijalima iz fundusa arhivske knjižnice, prikazat će se način na koji se kroz povijest iskazivala važnost određenog događaja - organiziranjem raznih izložbi, koncerata i drugih svečanosti, tiskanjem prigodnih izdanja listova, zbornika i sl.

Svaki od izloženih spisa, listova i drugog arhivskoga gradiva nosi broj tj. datum nastanka, broj u nazivu obilježavanog događaja, arhivski broj, odnosno signaturu, kojom se svaka arhivska jedinica označava.