predstava

Diplomska predstava jubilarne 30. generacije škole glume Ri Teatra


vrijeme: 14.01.2017. - 15.01.2017.20 h
mjesto: Rijeka; Kulturni centar Kalvarija, Kalvarija 8

U subotu, 14. siječnja, u 20 sati, te u nedjelju, 15. siječnja, u 20 sati, u Kulturnom centru Kalvarija bit će izvedena diplomska predstava jubilarne 30. generacije škole glume naziva 'Generacija XXX: Pilot Projekt'.

Predstava je nastala tijekom dvomjesečnih proba. Metodom grupne improvizacije na određenu temu, mjesto radnje ili čak i samu ideju su, uz pomoć redatelja Bojana Lakoša i asistenciju Tajane Doko i Antonia Larme, polaznici smišljali na samoj sceni.
 
Budući da je ovo predstava jubilarne 30. generacije logično je bilo da i predstava bude posebna. Odluka je bila jednostavna – radilo se na predstavi koja je neka vrsta presjeka svih 29 generacija do sada.
 
Glavno mjesto radnje je upravo Kulturni centar Kalvarija, a polaznici igraju izmišljene likove: voditelja škole glume, asistenticu i same polaznike. Svatko od likova je došao na školu glume iz samo sebi znanog razloga. Naravno, tu se prepliću i privatni životi likova koji itekako utječu na njihov angažman u “školi glume” te dolaze u prvi plan, a same vježbe i rad na predstavi polako odlaze u drugi plan i neočekivan kraj.
 
Polaznici škole glume su se pokazali prilično vješti i u pisanju teksta, dramaturškoj obradi, a neki od njih igraju i po 2,3 različita lika.
 
Svaka sličnost sa stvarnim osobama, koja su pohađala neku od generacija škole glume, je namjerna!
 
Predstava je hommage svim polaznicima škole glume Ri Teatra, a do sada ih je završilo čak 379.
 
Ovom predstavom ujedno završava 30. generacija škole glume Ri Teatra, koja je tijekom protekla 4 mjeseca u vikend radionicama uvježbavala razne glumačke tehnike, pripremala se za upis na Akademiju Dramskih Umjetnosti, te za praktični rad u Ri Teatru.
 
U predstavi sudjeluju: Elena Mešanović, Jana Petković, Rebeka Ivković, Tessa Kanjuh-Prgomelja, Valentino Klarić, Laura Perdedaj, Ivan Franko, Ivana Penavić, Ivana Subotić, Dragana Stojanović, Maja Domijan, Petra Bezić, Majda Miočić-Valenčić, Helena Miočić-Mandić, Sanja Bonefačić i Davor Pejić

Redatelj predstave (ujedno i voditelj škole glume): Bojan Lakoš

Asistenti režije: Tajana Doko i Antonio Larma
Tehničko vodstvo (ton i rasvjeta): Igor Kondić

Upisi u 31. generaciju škole glume Ri Teatra

(R.P.B., 12.01.2017)