predstavljanje

Ivica Đikić, Pero Kvesić i Sara Renar na 'G točki' u četvrtak u 'Gavelli'


vrijeme: 12.01.2017.
mjesto: Zagreb; foaje kazališta Gavella, Frankopanska 10

Kulturni projekt 'G • točka: Grad u Gavelli', koji u spoju live acta, talk showa, razgovora s gostima, čitanjima književnosti uživo te projekcijama različitih vizualnih umjetnosti predstavlja u zagrebačkom Gradskom dramskom kazalištu Gavelli raznorodne domaće umjetnike i umjetnice, spojit će u četvrtak u atriju teatra u Frankopanskoj književnika Ivicu Đikića, pisca i novinara Peru Kvesića te mladu glazbenu zvijezdu Saru Renar.

Projekt zamišljen kao platforma unutar koje se u mjesečnom ritmu stvaraju nove, zajedničke, inovativne i hibridne umjetničke forme, "G • točka: Grad u Gavelli" pokrenuli su u jesen prošle godine Festival europske kratke priče (FEKP) i Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) u suradnji s kazalištem Gavella.
 
Njegovo siječanjsko izdanje bit će posvećeno umjetnicima koji su svojim radom obilježili prethodnu godinu: Ivica Đikić napisao je scenarij za po mnogima najbolju noviju hrvatsku seriju "Novine" i izdao "Bearu", dokumentarni roman o Srebrenici koji je podigao podosta prašine u regiji; Pero Kvesić snimio je osebujni i nagrađivani autobiografski dokumentarac "Dum Spiro Spero", a treći album "Tišina" Sare Renar dospio je na vrhove top lista svih domaćih glazbenih kritičara.
 
O životu, umjetnosti i smrti, uz pokoji glazbeni i filmski intermezzo, s gostima "G točke" razgovarat će nagrađivani književnik Ivan Jozić te novinar, urednik, ilustrator i dizajner Vladimir Šagadin.
 
Ulaz je besplatan, a nakon službenog dijela programa, večer se nastavlja s DJ Snihom i Gavellinim "kućnim bendom" Porto Morto. (Hina)

(R.P.B., 11.01.2017)