Preskočite na glavni sadržaj

Gidon Kremer & Kremerata Baltica u 'Lisinskom'

Violinist Gidon Kremer i orkestar Kremerata Baltica, sastavljen od glazbenika iz Latvije, Litve i Estonije, održat će koncert 6. travnja 2019. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.
vrijeme: 06.04.2019.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog

Violinist Gidon Kremer, tijekom dugogodišnje je karijere svirao u svim najpoznatijim svjetskim koncertnim dvoranama, surađivao s velikanima te uz ustaljene forme klasične glazbe promovirao i dostignuća suvremenih autora kao Alfred Schnittke, Arvo Pärt, Giya Kancheli, Sofia Gubaidulina, Valentin Silvestrov, Luigi Nono, Philip Glass, Astor Piazzolla koji su praizvedbu djela povjerili upravo njemu. Spajanje nespojivog, beskompromisna individualnost, konstantno istraživanje mogućnosti interpretacija i naviranje novih ideja donijele su mu mnoštvo nagrada te uspješnih diskografskih izdanja s kojima je učvrstio važnost svoje pozicije u povijesti glazbe.

Uvijek otvoren za nove ideje i pomicanje granica glazbene umjetnosti, za Lisinski priprema posebno osmišljen program. Sedam posljednjih Kristovih riječi na križu, op. 51, Hob XX:1B Josepha Haydna i Gudački kvartet u es-molu br. 15 op. 144 Dmitrija Šostakoviča, obogaćeni inovativnom i nadasve zanimljivom interpretacijom. Djela će prožeti mislima sedam svjetskih velikana. To su Primo Levi, Stephen Hawking, Rose Ausländer, Jorge Luis Borges, Harold Pinter, Steve Jobs čiji su životi velika inspiracija ovim vrhunskim glazbenicima, a zasigurno će izazvati divljenje i zagrebačke publike u kontekstu velikih glazbenih remek-djela koja će izvesti te večeri.
 
www.lisinski.hr